Úszásra fel!
Sport
2021. szept. 2.

Úszásra fel!

Újra megnyitotta kapuit ma reggel a városi uszoda a nagyközönség előtt. A strandfürdő pedig tegnap zárt be. Ebben a szezonban több mint tizennégyezer vendéget fogadhattak.

Üresen állnak a medencék a városi strandfürdő területén, tegnap ugyanis az Ózdi Sport- és Élményközpont vezetősége a következő szezonig bezárta a létesítmény kapuit. Úgy értékelik, hogy a vírushelyzet ellenére jó évet zártak, kellemes volt az idő, ezért sok fürdőzni vágyó érkezett. Az intézmény ügyvezetője Nagy-Mengyi Péter azt is elmondta, hogy a júniusi nyitás óta több mint tizennégyezer ember járt a strandon, beleértve az esti úszókat és az egyesületi tagokat egyaránt.

„A 2021-es nyári strandszezon mondhatni zökkenőmentesen lezajlott. Semmilyen nagyobb műszaki probléma nem volt, problémákkal nem kellett megküzdenünk. Az időjárás is kedvező volt, a tavalyi évhez képest mindenféleképpen. A szigorítások miatt az első két-három hétben korlátozva volt a létszám amiatt, hogy csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők jöhettek be a strand területére, de utána feloldották és megnövekedett a látogatói létszám” - nyilatkozta Nagy-Mengyi Péter, az Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A strand zárása egyébként évek óta az uszoda nyitását jelenti. Ez idén sem volt másként, ugyanis ma reggel hat órakor már tárt kapukkal várták a látogatókat. A létesítmény állapotát előzetesen felmérték és mindent rendben találtak, ezért zökkenőmentesen kezdhettek üzemelni. A vendégek mától ismét használhatják a jakuzzikat és rendelkezésre állnak a szaunák is.

„Hála Istennek minden műszaki papírral, engedéllyel rendben vagyunk. A vízmintában is, ami volt egy rossz kontroll mérés, az már jó volt, úgyhogy megnyithattunk a mai reggel. Minden jól működik, a vendégek szerintem örülnek, hogy újra az uszodában lehetnek. Mellette még amit lehet tudni, hogy egyelőre védettségi kártya nélkül látogathatja mindenki az uszodát” - mondta Losonczi László, az Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. műszaki vezetője.

Már ma reggel többen ellátogattak az uszodába, akik már nagyon várták, hogy ismét kinyisson a létesítmény. Takács Ferenc például már hosszú évek óta jár úszni a komplexumba, így rögtön csobbant is egyet.

„Kezdettől fogva járok ide az uszodába, éves bérletem van, ha Ózdon vagyok és ráérek, akkor jövök. A strandra az idén már negyven éve járok minden nap. Huszonöt évet dolgoztam is a strandon, ezt viszont már nagyon vártam, hogy megnyisson, mert hiányzott a szauna, és ez így, az uszoda meg a szauna ez így nekem komplett” - emelte ki Takács Ferenc.

A sportlétesítmény a hét minden napján várja az úszni vágyókat, azonban fontos információ, hogy hétfőn reggel kilenctől, keddtől péntekig hat órától délután kettőig lehet látogatni a medencéket, ugyanis utána úszásoktatás zajlik, ezért ebben az időszakban csak a wellness részleget használhatják a vendégek. Szombaton és vasárnap pedig nyolc órától tartanak nyitva.