Szeptemberi gyerekroham
Város
2021. aug. 26.

Szeptemberi gyerekroham

Fokozott figyelmet kíván az iskolakezdés a járművezetőktől. Szeptember 1-én ismét becsengetnek az intézményekbe, így sokkal több gyermek járkál az utakon.

Nemsokára újra megszólalnak a csengők az iskolában, amivel együtt jár a tanévkezdés. Ez nemcsak az emberek mindennapjaira, hanem a közlekedésre is hatással van. Ebben az időszakban rohamosan megnő a gyalogosok száma, akik sokszor szabálytalanul közlekednek, így a gépjárművezetőknek fokozottan figyelniük kell a környezetüket. Tavaly például az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai vonultak ki és irányították az autós, illetve gyalogos közlekedést többek között a Vasvár Úti Általános Iskola előtt. Idén is hasonló akciót szerveznek.

„Kollégáim szeptember 1-én is az utakon, illetve a gyalogátkelő helyeken fogják a kis diákok zavartalan közlekedését felügyelni. Minden iskola előtt rendészeti vagy rendőr kollégánk jelen lesz, ahol a gyalogátkelő helyeken, illetve az iskolák közvetlen környezetében fogják a balesetmentes közlekedést koordinálni és szabályozni. Itt felhívjuk a lakosság figyelmét is, hogy a kis diákok az utakon, út mellett, illetve a járdákon fognak közlekedni, így ne megszokás szerint, hanem a közlekedési szabályokat betartva, kiemelt figyelmet fordítsanak a gyalogátkelő helyek megközelítésére” - hangsúlyozta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Az utakon közlekedők egy része betartja az előírt szabályokat, azonban az autósok többsége, a gyalogátkelő helyek közelében sem lassít. A város lakói örülnek, hogy a rendőrség folyamatos ellenőrzéseket végez, mert így biztonságosabbá válik a közlekedés.

„Most is, ahogy jöttem Dédestapolcsányból, azért volt egy pár őrült előzés ezekkel a komolyabb kocsikkal. Ugye én lassan megyek, türelmetlen mögöttem és sietne, ezért olyan helyeken is bevállalja az előzést, ahol várni kellene egy kicsit, és akkor nyugodtan meg tudna előzni” - mondta Lukács Csaba.

A rendőrség kéri, hogy a gyermekek testi épsége miatt fokozottan óvatosan közlekedjenek azok, akik gépjárművükkel elindulnak otthonról. A legnagyobb körültekintésre az intézmények környékén van szükség.