Horgászversenyen vettek részt az Ózdi Acélművek Kft. dolgozói a Hangonyi-tó partján
Szabadidő
2022. szept. 29.

Horgászversenyen vettek részt az Ózdi Acélművek Kft. dolgozói a Hangonyi-tó partján

Horgászversenyt rendeztek a Hangonyi - tó partján az Ózdi Acélművek Érdekképviseleti Egyesületének köszönhetően. A megmérettetésre harminchatan neveztek.

Sok horgász kedvenc helyén, a Hangonyi-tónál hirdetett versenyt az Ózdi Acélművek Érdekképviseleti Egyesülete. Idén már második alkalommal várták az elszánt pecásokat a partra, akik közül többen szabadságukat töltik csak azért, hogy kifogják a tó legnagyobb halát.

„Harminchat résztvevőt sikerült a versenyre nevezni, köztük két horgászhölgyet, de van két gyermekversenyző. Nemcsak a dolgozók, hanem a hozzátartozók és családtagok is indulhattak a versenyen. Az eredmények az idő jóvoltából elég szépen mutatkoznak, vannak olyan helyek, ahol már harminc kilogramm feletti halfogással rendelkeznek. Persze, vannak kevésbé fogósabb helyek is, de gondolom, hogy ez még a verseny végére alakul” - mondta Riz István, Ózdi Acélművek Érdekképviseleti Egyesületének elnöke.

A versenynek megfelelően a horgászállásokat kisorsolták, tehát szerencse is kellett ahhoz, hogy a legoptimálisabb helyről dobják be a csalit a résztvevők. Leginkább a fédertechnikát tartották a legeredményesebbnek a fogáshoz. A tó halállományának köszönhetően, bármilyen szerelékkel lehetett halat fogni. Tóth Beatrix már gyakorlott horgásznak számít, az eddig kifogott zsákmánnyal meg van elégedve.

„Örülünk nagyon, hogy ilyen jó idő lett, mert esőt jósoltak a mai napra, így szerencsére jó időnk van. Sokan pontyozunk, kárászozunk. Én féderezek, de vannak, akik inkább a bojlis technikát részesítik előnybe. Én a rövid távú idő miatt inkább a fédert. Vannak amurjaink, kárászaink, pontyaink. Hét kilósak is vannak, úgyhogy ezek egész jó eredmények ebben az időben” - nyilatkozta Tóth Beatrix.

Fónagy József is benevezett a megmérettetésre, aki bízik abban, hogy a szerencse mellé áll. Elmondta, hogy nem a legideálisabb hely számát húzta ki, de a verseny az verseny. Tartani kell a szabályokhoz magát. A nagy fogás reményében többféle finomságot kínált a halaknak.

„A következőkben megpróbálok egy narancsos-epres szereléket. Nem tudom még, hogy mi lesz. Eddig két kárászom van, de remélem, hogy az elkövetkezőkben valami még jön két óráig. Ahogy hallottam, a többieknek nagyobb szerencséjük volt, nekem nem igazán, de reméljük, hogy még lesz” - fogalmazott Fónagy József.

A kifogott halaknak természetesen semmilyen bántódásuk nem esik, hiszen testi épségüket figyelembe veszik a horgászok. Szájukat fertőtlenítik, a halbölcső és nagyméretű haltartó, valamint a sűrű szövésű merítőháló használata kötelező a tó szabályzata szerint. Minden pikkelyesre vigyáznak, hogy épségben visszakerüljön a vízbe. A horgászverseny nyertese Krizsai Ferenc lett, akinek egy több mint hét kilogrammos amurt is sikerült kifogni. A győztes összesen 29,95 kg halat zsákmányolt.