Élete legnagyobb megmérettetésére készült Seres Róbert
Sport
2022. szept. 27.

Élete legnagyobb megmérettetésére készült Seres Róbert

Címmérkőzésre készül Seres Róbert, ózdi származású MMA harcművész. Ha novemberben győzelmet arat, az öv megszerzése mellett első magyar férfiként kerülhet be a UFC-be.

A Marosi István Városi Sportcsarnokban edz Seres Róbert MMA harcművész, ugyanis élete egyik legnagyobb megmérettetésére készül. Az ózdi származású férfi megjárta a francia idegenlégiót, ahol különböző küzdősportokkal ismerkedett meg. A légió után egy álmát akarta megvalósítani, így Kanadába utazott, ahol elkezdett komolyabban foglalkozni a kevert harcművészettel. 2011-ben amatőr szinten indult a pályafutása, egy évvel később pedig már profi bunyója is volt. Jelenleg a Samourai MMA egyesület tagja.

„Most megkaptam a címmérkőzést, mehetek a bajnoki övért. 5X5 perc lesz. Ez lesz életem legnagyobb mérkőzése eddig. Itthon készülök Móricékkal és Soós Lajossal. Ahogy tudok készülök itthon, de nem sokáig leszek, két hétig még, és megyek ki újra Kanadába, és ott készülök fel edzőtáborban ugyanúgy, mint az utolsó két mérkőzésemre is kiutaztam hat héttel és nyolc héttel a mérkőzés előtt. Napi két edzés volt, az edzőteremben laktam úgyhogy úgy készülök fel kint” - mondta Seres ”Maximus” Róbert, MMA harcművész.

Idén alakult egy új szervezet Kanadában, a Samourai MMA, amelyhez három meccsre leigazolt. Több év kihagyás és vesztes mérkőzések után, itt eddig háromból két győzelmet jegyez, most pedig a harmadikra, egyben a legnagyobbra, a címmeccsére készül. Az első találkozót 11 másodperccel, a másodikat pedig az első menetben fojtással zsebelte be. A teremben a fiatalabbakkal edzett, akiknek közben tanácsokat is adott egy-egy fogás tekintetében. Így ők is láthatták, miben más egy nagyobb megmérettetésre való felkészülés.

„A fiataljaim nagyon ügyesek, itt akik most a haladóba felértek ugye 15-16 éves gyerekekről beszélünk, ők már mind versenyeztek és elég jó eredményt értek el. Hála Istennek akarnak is versenyezni és járnak is rendszeresen edzésre, úgyhogy bízom benne, hogy jó kis utánpótlást fogunk kinevelni” - nyilatkozta Besztercei Móric, a Besztercei Kempo Sportegyesület elnöke.

A mostani ellenfelének erős a mérlege, tíz győzelmet és két vereséget jegyez. Fent és földön is jó, belemegy az adok-kapokba, így Róbert véres küzdelemre számít. A találkozót november közepén tartják Kanadában. A tét nagy, ugyanis ha győzelmet arat, nemcsak az övet szerzi meg, hanem nagy eséllyel első magyar férfiként átigazolhat a sportág legnagyobb szervezetéhez, a UFC-hez.