Felújították az Almási Balogh Pál Kórház előtti parkolót

Szombaton elkezdődött az Almási Balogh Pál Kórház előtti parkoló teljes felújítása. A mintegy ezerötszáz négyzetméteres területre százhatvan tonna aszfaltot terítettek.

Nem a megszokott kép fogadta az arra járókat az Almási Balogh Pál Kórház előtti parkolóban, mert nem a mindennapi járművek foglalták el a területet. Hatalmas kamionok, munkagépek zúgtak fel már a reggeli órákban. Szombaton elkezdődött a parkoló teljes felújítása a több mint ezerötszáz négyzetméteren. Ráfért a rekonstrukció, hiszen kátyúk és repedések gátolták a gépjárműveket a zavartalan parkolásban, valamint a sávokat mutató jeleket sem lehetett már látni.

„Térségi jelentősége van ennek a fejlesztésnek, ami most mögöttünk látható. Kormányzati támogatásnak köszönhetően sikerült felújítanunk az ingyenes kórházi parkolót, ezzel is segítve a kórházba látogatóknak a gépjárművek elhelyezésére szolgáló lehetőségeit, amit szeretnék ezúton is megköszönni mind Ózd Város Önkormányzatának, mind pedig Ózd és térsége lakosságának a nevében” - mondta dr. Csuzda Gábor, területi képviselő.

A kivitelező cég munkatársai összehangoltan és folyamatosan készítették elő a területet, hogy minél hamarabb elkészüljenek a felújítással, hiszen azoknak, akik személygépkocsival látogatnak a kórházba és környékére szükségük van a területre. Számukra a József Attila Gimnázium sportpályája állt rendelkezésre  hétvégén. Öt centiméteres burkolatot kapott a parkoló, de előtte több az aszfaltozást megelőző munkálatokra volt szükség.

„A mai nap folyamán, az Almási Balogh Pál Kórház parkolóját újítjuk fel, reggel megkezdtük a takarítást, a seprést. Az emulziózás megtörtént, már a félpályán elkezdődött az aszfaltozás, ami ezerötszáztizennyolc négyzetméter. Százhatvan tonna aszfaltot fogunk majd ráteríteni erre a parkoló részre” - nyilatkozta Hudák István, a Lasped Kft. műszakvezetője.

Volt, ahol kézi erővel borították a meleg aszfaltot, hiszen a járdaszegélyek mellé nem fért a terítőgép. A kivitelező szombaton befejezte a munkálatokat, hétvégén az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai pedig felfestették a parkolósávokat. Az Almási Balogh Pál Kórház előtti területen a jövőben a korábbitól kulturáltabban lehet majd parkolni, a lehetőség továbbra is ingyenesen vehető igénybe.

(forrás)