Felújították az Almási Balogh Pál Kórház előtti parkolót
Város
2022. szept. 26.

Felújították az Almási Balogh Pál Kórház előtti parkolót

Szombaton elkezdődött az Almási Balogh Pál Kórház előtti parkoló teljes felújítása. A mintegy ezerötszáz négyzetméteres területre százhatvan tonna aszfaltot terítettek.

Nem a megszokott kép fogadta az arra járókat az Almási Balogh Pál Kórház előtti parkolóban, mert nem a mindennapi járművek foglalták el a területet. Hatalmas kamionok, munkagépek zúgtak fel már a reggeli órákban. Szombaton elkezdődött a parkoló teljes felújítása a több mint ezerötszáz négyzetméteren. Ráfért a rekonstrukció, hiszen kátyúk és repedések gátolták a gépjárműveket a zavartalan parkolásban, valamint a sávokat mutató jeleket sem lehetett már látni.

„Térségi jelentősége van ennek a fejlesztésnek, ami most mögöttünk látható. Kormányzati támogatásnak köszönhetően sikerült felújítanunk az ingyenes kórházi parkolót, ezzel is segítve a kórházba látogatóknak a gépjárművek elhelyezésére szolgáló lehetőségeit, amit szeretnék ezúton is megköszönni mind Ózd Város Önkormányzatának, mind pedig Ózd és térsége lakosságának a nevében” - mondta dr. Csuzda Gábor, területi képviselő.

A kivitelező cég munkatársai összehangoltan és folyamatosan készítették elő a területet, hogy minél hamarabb elkészüljenek a felújítással, hiszen azoknak, akik személygépkocsival látogatnak a kórházba és környékére szükségük van a területre. Számukra a József Attila Gimnázium sportpályája állt rendelkezésre  hétvégén. Öt centiméteres burkolatot kapott a parkoló, de előtte több az aszfaltozást megelőző munkálatokra volt szükség.

„A mai nap folyamán, az Almási Balogh Pál Kórház parkolóját újítjuk fel, reggel megkezdtük a takarítást, a seprést. Az emulziózás megtörtént, már a félpályán elkezdődött az aszfaltozás, ami ezerötszáztizennyolc négyzetméter. Százhatvan tonna aszfaltot fogunk majd ráteríteni erre a parkoló részre” - nyilatkozta Hudák István, a Lasped Kft. műszakvezetője.

Volt, ahol kézi erővel borították a meleg aszfaltot, hiszen a járdaszegélyek mellé nem fért a terítőgép. A kivitelező szombaton befejezte a munkálatokat, hétvégén az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai pedig felfestették a parkolósávokat. Az Almási Balogh Pál Kórház előtti területen a jövőben a korábbitól kulturáltabban lehet majd parkolni, a lehetőség továbbra is ingyenesen vehető igénybe.