Elkezdődött a műfű leterítése a stadionban az új futballpályán
Város
2022. szept. 9.

Elkezdődött a műfű leterítése a stadionban az új futballpályán

Elkezdődött a műfű leterítése az új futballpályán. A játéktér elsősorban településünk utánpótlását szolgálja. A szakemberek körülbelül egy hét alatt teljesen beborítják a területet.

Még tavasszal kezdődtek el a munkálatok a városi stadion kettes számú edzőpályája melletti területen, ugyanis egy pályázatnak köszönhetően két új futballpályát alakítanak ki. A Sajóvölgye Focisuli a Magyar Labdarúgó Szövetség látvány-csapatsportág fejlesztési programja keretében 67 millió 660 ezer forintot nyert el TAO-s pályázaton az elmúlt időszakban. Az egyesület vezetősége fontosnak tartja, hogy a fiatalok fejlődhessenek a sportágban és városunkban újra virágkorát élhesse a futball élet.

„Természetesen a Sajóvölgye Focisuliba is sok Ózdról igazolt játékos futballozik. Mellette pedig az utánpótlásban a Hétvölgy Focisuli szakembereivel most már több éve együttműködésben vagyunk. Nagyon jó a munkakapcsolat, sőt, Budai Tamás személyében egy nálunk dolgozó edző koordinálja az utánpótlást is. Szerintem itt mindenki megtalálta a közös utat. Ebben az a legfontosabb, hogy főleg az esős, havas időszakban a gyerekeknek legyen edzési lehetősége, és ne essenek ki komoly hónapok a felkészülésből” - mondta Kádár Zsolt, a Sajóvölgye Focisuli operatív igazgatója.

A folyamatot az alépítmény vízelvezetésével kezdték. Ezt követően megtörtént a dréncsövek lehelyezése és a beton alap elkészítése. Ma reggel pedig már a műfüvet terítették le a pályára. A szakemberek körülbelül egy hét alatt teljesen beborítják majd a területet, ha az időjárás is kegyes lesz a munkálatok elvégzéséhez.

„A vízelvezetést még a nyáron megoldottuk, ilyen probléma nem lesz. A szokásos zúzottkő alépítményét kapta. Ez egy fagyálló, vízáteresztő réteg. Maga a műfű öt centiméter magas. Perforált, ezen át fog folyni a víz. Kap egy kvarchomok és egy gumigranulátum feltöltést” - mondta Székely Szabolcs, műszaki vezető.

Ezután a kapukat, a palánkokat és a labdafogó hálót szerelik fel a szakemberek. A világítási berendezés is a helyére került már, így ha bekötik, akkor este is igénybe lehet majd venni a játékteret. A pálya elsősorban településünk utánpótlását szolgálja, azonban az edzéseken kívül a városlakók rendelkezésére is áll majd. A legutóbbi két hazai mérkőzését a felnőtt gárda technikai okok miatt Putnokon játszotta, azonban ezeket elhárították, így jövő héten már újra a stadionban szurkolhatunk a focistáknak.