Öt centiméter vastag aszfaltréteg fedi a Szabolcs közi idősotthon udvarát
Város
2022. szept. 2.

Öt centiméter vastag aszfaltréteg fedi a Szabolcs közi idősotthon udvarát

Aszfaltoztak ma a Bolyki főúton, az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény Szabolcs közi egységének udvarán.

Munkagépek zajától volt hangos a Bolyki főút egy része, ugyanis aszfaltozási feladatokat végeztek a területen. Az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény Szabolcs közi egységének udvarát már régen fel akarták újítani, azonban erre mostanáig nem volt lehetőség. A terület képviselője fontosnak tartja, hogy a körzetében lassan minden probléma megoldódjon, és még élhetőbb környék váljon belőle.

„A Szabolcs közi otthonban már régóta várnak erre az aszfaltozásra. Én tavaly szerettem volna a projektbe beletenni, de nem fért bele. Szerencsére most már megvalósulhat. Ezt a mai napon el is végzik szerintem a dolgozók, az erre közlekedők és az én örömömre is” - mondta Angyal Béla, területi képviselő.

Először megszabadították a területet a törmeléktől. Ezt követően öt centiméter vastag aszfaltréteget egyengettek el rajta. A Lasped Kft. szakemberei több géppel végezték a munkálatokat. A Szabolcs közi otthonban a mindennapok zavartalanul telnek. Jelenleg 27 lakó tartózkodik a létesítményben. A személyzet és az itt szolgálatot teljesítő szakemberek számára az udvaron végzett felújítás már szükségesnek bizonyult.

„Nagyon örülünk, hogy elkezdődtek a munkálatok. És ha minden igaz, akkor már ma be is fejeződnek. Igen, az autóval a közlekedés az udvaron már nehéz volt. Akár a hozzátartozóknak bejönni, vagy a mentőnek, betegszállítónak is. Itt folyamatos az átjárás. Azon kívül az ételszállító autóknak is itt kell közlekedni. Nagyon örülünk, hogy kész lesz, és zökkenőmentesen jöhet mehet itt mindenki. Nagyon sokat számít nekünk” - hangsúlyozta Bárdos Péterné, az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény Szabolcs közi egységének megbízott vezetője.

Az otthon életében rendszeresen szerveznek kisebb rendezvényeket és a születésnapokat is megünneplik. A terület képviselője fontosnak tartja, hogy jó kapcsolatot ápoljon a körzetében élőkkel. Az udvar felújítását követően a jövő héten pedig majd az Árpád vezér úton végeznek munkálatokat a szakemberek.