További önkormányzati utak újulnak meg, ma Center és Bánszállás között rendezték a terepet
Város
2022. aug. 15.

További önkormányzati utak újulnak meg, ma Center és Bánszállás között rendezték a terepet

A Center és Bánszállás közötti százkilencven méteres szakaszon folytatódott ma az aszfaltozás. Várhatóan a Domb útra sorakoznak fel legközelebb a munkagépek.

A Center és Bánszállás közötti szakasz felületét többször is igyekeztek már a korábbi években rendezni, azonban a kátyúzások nem bizonyultak hosszú távú megoldásnak. Az aszfaltozás azért is volt fontos, mert a busz is ezen az útvonalon közlekedik.

„A nyolcas választókörzetben jelenleg a Bánszállás és Center közötti útszakasz munkálatai tartanak, itt összességében 190 méteren, majdnem négy és fél méter szélességben valósul meg a teljes aszfaltozás. Azért választottam ezt az útszakaszt, mert ez teljes egészében járhatatlan volt. Egy része már kész volt ennek a szakasznak. Most viszont a Center Bánszállás közötti útszakasz teljes egészében teli aszfaltozással kész lesz” - mondta Váradi József, területi képviselő.

Az emulziózást követően két hengerelőgéppel, egy négy és egy hét tonnással dolgozták el az öt centiméter vastagságú kopóaszfaltréteget. Itt is zajlik majd padkamurvázás. A folyamat az út visszahűtésével zárul, amelyet követően pár óra múlva újra megindulhat a forgalom a Center Bánszállás közötti részen. A munka rohamtempóban halad, múlt hét közepétől számos útszakasz újult meg Ózdon.

„Szerdán kezdtünk el aszfaltozni, megcsináltuk a Ráctag közt és az előtte lévő parkolót, a Liszt Ferenc utcát, Hétes telep bekötő szakaszát és a Honvéd út két bekötő útját, a Dobó István út alsó rétegezése megtörtént” - emelte ki Hudák István, a Lasped Kft. műszakvezetője.

A dolgozók ma délután még visszatértek a Dobó István útra, hiszen ott még hiányzik a kopóréteg kialakítása. Ilyen jellegű munkálatokra legközelebb augusztus 22-én, vagyis jövő hétfőn kell számítania a lakosságnak, hogy akkor pontosan melyik területre sorakoznak fel a munkagépek, az egyelőre még megbeszélés alatt van. A kivitelező cég műszakvezetője szerint azonban nagy a valószínűsége, hogy akkor a Domb út állapotát állítják helyre.