Célegyenesbe érkezett a kispályás műfüves futballpálya építése
Város
2022. júl. 19.

Célegyenesbe érkezett a kispályás műfüves futballpálya építése

Végéhez közeledik a kispályás műfüves futballpálya építése a városi stadionban. A Sajóvölgye Focisuli 67 millió 660 ezer forintot nyert el a projektre TAO-pályázaton.

Májusban kezdték el a földmunkát a gépek a városi stadion kettes számú edzőpályája melletti területen. A korszerűsítés során egy 44 x 42 méteres műfüves futballpálya épül. A pénzügyi forrást a Sajóvölgye Focisuli nyerte el a Magyar Labdarúgó Szövetség látvány-csapatsportág fejlesztési programjának keretében. A mintegy 67 millió 660 ezer forintos TAO-pályázat lehetőséget adott az egyesületnek, hogy Ózdon valósítsa meg ezt a projektet. A város képviselő-testületének egyhangú döntése után szinte azonnal elkezdődhetett a munka.

„A Sajóvölgye Focisuli ajánlotta fel, hogy TAO-támogatással megépítené a város legmodernebb műfüves futballpályáját. Mi rögtön nyitottak voltunk a lehetőségre, és egy testületi döntést követően már következőhéten elindult a beruházás, amely most már a határidőket tartva 70%-on áll. Hamarosan elkészül, és birtokba vehetik az ózdi focisták” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Az alépítmény, valamit a rétegrendek kialakítása már megtörtént, illetve a világítás is a helyére került, így a játékteret sötétedés után is használni lehet. A továbbiakban magának a műfűnek a leterítése, majd vonalazása következik. Ezután a kapukat, a palánkokat és a labdafogó hálót szerelik fel a szakemberek. Az előzetes tervek szerint három héten belül teljesen elkészül a fociműhely. A területen két darab pályát alakítanak ki, így akár egyszerre több csapat is készülhet rajta. Szükség esetén pedig az egész tér a labdarúgók rendelkezésére áll, ahol már magasabb szintű tréningeket is lehet tartani labdatartással, kisjátékokkal, lövőedzéssel.

A stadion korszerűsítése egy egy olyan közös feladat, amelyben mind a Sajóvölgye Focisuli, mind Janiczak Dávid polgármester, valamit Riz Gábor országgyűlési képviselő, miniszteri biztos közös erőfeszítéseket tesznek.

„Országgyűlési képviselő úr, polgármester úr és a focisuli már leült egyeztetni. Természetesen az a célunk, hogy a közeljövőben szépen, lépésről lépésre az évek alatt előre haladjunk. Itt az ózdi sporttelepen az első nagy fejlesztés megtörténik a műfüves pályával, és bízunk abban, hogy később az épület vagy akár a futballstadion is épülni és szépülni fog. Reméljük, hogy Ózd a labdarúgásban, valamit a sportéletben is nagy lépcsőfokokat fog megtenni, és egyre minőségibb sport, illetve egyre szebb sportpálya lesz itt” - nyilatkozta Knopp Richárd, a Sajóvölgye Focisuli klubmenedzsere.

A játéktér elsősorban településünk utánpótlását szolgálja, de az edzéseken kívül előreláthatólag a város tömegsportjának is a rendelkezésére fog állni. A helyi futballal kapcsolatos hír, hogy az Ózd-Sajóvölgye elkezdte a felkészülését a megyei élvonalra. Az első bajnoki mérkőzést várhatóan augusztus 13-án játssza a csapat hazai körülmények között.