Fejlődő város
Hírek
2016. jún. 28.

Fejlődő város

800 millió forintra pályázik városunk. A pozitív elbírálás esetén a jövőben a megvalósulhat a kulturális és közösségi terek fejlesztése.

Július negyedikén nyújtja be a HAJÓZD Helyi Közösség munkacsoportja azt a pályázatot, amely városunk kulturális és közösségi tereinek fejlesztését tűzte ki célul.  A stratégia kidolgozásába a lakosságot is bevonták. A legnépszerűbb közösségi oldalon 24 órás nyilvános ötletbörze keretében várták a javaslatokat, melyek között egyebek mellett egy felnőtt játszótér létesítése és a csillagvizsgáló helyreállítása is felmerült. Mindemellett az Ózdi Civil Kerekasztal Szövetség is megosztotta azokat az elképzeléseket, amelyek több mint 300 ózdi diák, pedagógus és szülő korábbi javaslatai alapján születtek.

„A programjavaslatokat már széles körben összegyűjtötték a tervezői munkacsoport tagjai, ebbe tettünk mi is 34 pontban javaslatot, és a mai napon ezeket a csokorba fogott javaslatokat beszéljük meg, hogy a végleges stratégiába ezek beilleszthetőek-e vagy sem” - mondta Énekes Béla, az Ózdi Civil Kerekasztal Szövetség vezetője.

A tegnapi ülésen részt vevők aktívan bekapcsolódhattak a stratégia kialakításába. Minden olyan javaslatot örömmel fogadtak, amely a helyi közösségi élet fellendítését segítené elő. Ez nagy mértékben hozzájárulhat az itt élők városidentitásának erősítéséhez, ami hosszú távon az elvándorlást is csökkentheti. Emellett különösen fontosnak tartják azokat a programokat is, amelyek a különböző generációk együttműködését szorgalmaznák.

„Most a jelenlévők meghallgathatják a stratégia legfontosabb kulcsmozzanatait, beletekinthetnek a stratégiaalkotás jelenlegi állapotába, véleményezhetik, az ez alapján felmerülő ötleteiket még hozzátehetik, és a Helyi Akciócsoport soros ülésén el fogja fogadni” - nyilatkozta Szaka Attila, a tervezői munkacsoport tagja.

A fejlesztés megvalósítására pozitív elbírálás esetén 800 millió forint állhat rendelkezésre. Ennek köszönhetően egy élhetőbb város és egy összetartóbb, egymást kölcsönösen segítő közösség jöhet létre. A cél, hogy a helyiek ne a már elveszített múltbéli értékekre, hanem a jelenre és a jövőre koncentráljanak.