Most mutasd meg, mit tudsz! - Fiatal tehetségek mutatkozhattak be Ózdon a megyei önkormányzat és a vöröskereszt közös pályázatának köszönhetően
Kultúra
2022. ápr. 21.

Most mutasd meg, mit tudsz! - Fiatal tehetségek mutatkozhattak be Ózdon a megyei önkormányzat és a vöröskereszt közös pályázatának köszönhetően

Különleges alkotásokat és produkciókat láthatott a közönség az NFÉ-ben a megyei önkormányzat és a vöröskereszt pályázatának köszönhetően. Ózd is képviseltette magát.

Radnóti Miklós, Himnusz a békéről című költeménye is elhangzott a Most mutasd meg, mit tudsz! elnevezésű rendezvényen. A versen kívül azonban énekes és táncos produkciókat is láthattak azok, akik ellátogattak a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkba. A fellépő fiatalok a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat, továbbá a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének pályázatára jelentkeztek.

„Ez a programsorozat gyakorlatilag már több mint egy hónappal ezelőtt elindult. Ez egy tavaszi kulturális programsorozat, amelynek fókuszában a tehetséges fiatalok állnak. Az volt a célunk, az volt a pályázatnak a lényege, hogy megtaláljuk a megyében élő fiatalokat több művészeti kategóriában. Ének, zene, tánc és a képzőművészet területén. Nagyon sok pályázat érkezett be, száznál is több. Huszonhat fiatalt választottunk ki, akiknek lehetőséget biztosítunk” - mondta Ficsór-Kis Alicia, a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének kommunikációs munkatársa.

A pályázatra 16 és 23 év közötti fiatalok jelentkezését várták. Közülük voltak, akik a képzőművészetben mutatták meg tehetségüket. Így a mostani programon fotókat, festményeket és különleges szobrokat is megtekinthettek a jelenlévők. A produkciókat, illetve a különféle alkotásokat eddig Edelényben és Tokajban láthatta a közönség. Ózd a harmadik állomása a programsorozatnak. Az esemény megvalósítását a Magyar Vöröskereszt helyi szervezetének képviselői is támogatták.

„Mi a helyszín megválasztásában segítettük a szervezést. A Nemzeti Filmtörténeti Élménypark lett a kiválasztott helyszín, hiszen ez itt egy egészen tágas épület és sok mindent ki lehet állítani, a képek és a szobrok közül is, amiket hoztak a művészek” - emelte ki Buth Fanni, a Magyar Vöröskereszt Észak-Borsod Területi Szervezetének területi munkatársa.

A fellépők közül többen maguk által írt zenét és dalt adtak elő, amelynek során olykor a hangszerek is előkerültek. A változatos repertoárt pedig néptánc is színesítette. Az eseménysorozat azonban még nem ért véget, hiszen annak utolsó állomása a következő hónapban lesz Sárospatakon. Ennek köszönhetően az ottani közönség is részese lehet ennek az élménynek. Jó hír, hogy a képzőművészeti alkotások május 9-éig még az NFÉ falain belül maradnak. Így, aki lemaradt a tegnapi eseményről, az eddig az időpontig még megtekintheti a műveket.