Célba ért a támogatás – Átadták a Jótékonysági Bál bevételét, amelyet eszközbeszerzésre és képzésre fordítanak
Hírek
2022. márc. 25.

Célba ért a támogatás – Átadták a Jótékonysági Bál bevételét, amelyet eszközbeszerzésre és képzésre fordítanak

Hatszázezer forinttal gyarapodott az Almási Balogh Pál Kórház a Rombauer Alapítvány Jótékonysági Báljának köszönhetően. Az összeget eszközbeszerzésre és képzésre fordítják.

Ünnepélyes keretek közt adták át a Digitális Erőműben szervezett Jótékonyság Bál bevételét dr. Bélteczki Jánosnak, az Almási Balogh Pál Kórház főigazgatójának. A közelmúltban megtartott eseménynek köszönhetően 600 ezer forinttal gyarapodott az egészségügyi intézmény alapítványa. Az összeget orvostechnikai eszközökre, képzésekre, ezen kívül rendezvények lebonyolítására fordítják majd. Ebből tervezik megvalósítani a Semmelweis-napot és a karácsonyi ünnepséget is. A Rombauer Alapítvány által korábban szervezett báloknak is mindig az volt a célja, hogy azok bevételével valamilyen civil szerveződést, vagy szolgáltatást nyújtó intézményt támogassanak. Az eseménynek egy másik apropója is volt. A szervezet az ukrán menekülteket is igyekszik támogatni olyan módon, hogy 130 ezer forintot juttatnak el egy határ menti településen működő alapítvány számára.

„Az idén úgy döntöttünk, hogy a nehéz helyzetben lévő, nagyon feszített munkával dolgozó ózdi kórház munkatársait fogjuk támogatni az ő alapítványukon keresztül. Ebben az évben már támogattuk egyszer őket azért, hogy meg tudjon maradni a működőképességük, ezért négy olyan aneszteziológiai szolgálatot ellátó orvost hoztak ide, akinek egy ösztöndíj keretében kiegészítettük a jövedelmét. Ez akkor nyolcszázezer forint volt, most pedig egy hatszázezer forintos adományi bevételt tudunk támogatásképpen átnyújtani” - mondta Fürjes Pál, a Rombauer Alapítvány alapítója.