Saját zenekart alapítana az ÓMI Zenés Színház, várják a jelentkezőket
Kultúra
2022. márc. 17.

Saját zenekart alapítana az ÓMI Zenés Színház, várják a jelentkezőket

Saját zenekarhoz keres jelentkezőket az ÓMI Zenés Színház. Gitáron vagy billentyűs hangszeren játszani tudó fiatalok jelentkezését várják.

Az ÓMI Zenés Színházat már senkinek nem kell bemutatni városunkban, hiszen a 2006-tól Béri László által vezette társulat rendszeres fellépéseket vállal különböző városi rendezvényeken, falunapokon és fesztiválokon is. A tehetséges fiatalokból álló társulat magas színvonalú színpadi produkciókat mutat be Ózdon és a térség településein. Repertoárjuk színes, musical estek, könnyűzenei- és operett estek, nemzeti ünnepi műsorok, irodalmi előadások köthetők nevükhöz. Most azonban kiegészítenék műsoraikat egy saját zenekarral is.

„Nagyon régi vágyunk volt, hogy egyszer úgy adjunk elő egy összetett nagyszínpadi darabot, amelyet élőzenével tudunk megcsinálni, és ahhoz természetesen zenészek kellenének. Nagyon sokat járunk haknizni, rengeteget tájolunk, és ott is nagyon jól mutatna a hátunk mögött egy zenekar” - nyilatkozta Béri László, az ÓMI Zenés Színház vezetője.

A társulat életében a 2016-os év rendkívül sikeresnek bizonyult, akkor a "Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Kultúrájáért" díjat is átvehették, és még ebben az évben a Prima Díj Közönségdíját is odaítélték a csoportnak. 2017-ben pedig kiérdemelték „A Művelődésért” kitüntető díjat. Az ÓMI Zenés Színházban a toborzás folyamatos, mindig keresnek újabb tehetségeket. A csatlakozókat pedig szakemberek készítik fel a színjátszásra. A meghallgatással lehetőséget kívánnak teremteni azoknak, akik szeretnék megmutatni tehetségüket, képességeiket. A castingra három zeneszámmal kell készülni.

„Az Elton John – Don’t go breaking my heart, ez teljes egészében zenekarra lett írva, és ebben elég egyszerűen meg tudja mutatni a tehetségét, aki ellátogat a castingra. A másik kettő picivel modernebb nóta, Jessie J – Bang bang, illetve a Majka – Csúcson túl című dala. Itt meg kell jegyeznem azt, hogy a raktárkoncertes verziót várjuk a jelentkezőktől, mert az lett úgy hangszerelve, hogy akár egy szólógitárral, basszusgitárral vagy billentyűshangszerrel könnyedén játszható legyen” - mondta Berki Alex, az ÓMI Zenés Színház tagja.

A meghallgatásra április kilencedikén, tíz órától várnak mindenkit, aki késztetést érez arra, hogy a társulatot kiegészítve valamennyi előadásukban szerepet vállaljon. A zenészek mellett táncolni tudó fiatalok, valamint énekesek jelentkezését is várják a laszloberi0@gmail.com címre.