Biztonságosabb útszakasz
Város
2021. nov. 26.

Biztonságosabb útszakasz

Négy állásos parkolóhelyet alakítottak ki a Bulcsú úton. Korábban a járda is elkészült. A terület képviselője bízik abban, hogy ezáltal biztonságosabbá válik a közlekedés.

Újabb beruházás valósult meg a Bulcsú úton. Angyal Béla, a terület képviselője a tavalyi év végén nyújtott be egy pályázatot parkolóhely kialakítására. A tervezés során figyelembe vették, hogy a beruházás ne vegyen el sokat a zöldterületből. Ez a projekt tegnap délután fejeződött be, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozóinak köszönhetően.

„A képviselő úr és a lakosság kérése volt, hogy ide egy legalább négy állásos parkolót csináljunk. Itt a technológia az, hogy egyszerűen ki kellett emelnünk a tükröt, tehát a területet, majd körbe szegőzni. Utána durva és finom salakkal megterítettük és meghengereltük” - mondta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

Az út szélén rámpát készítettek betonból, hogy az autók könnyebben tudjanak felmenni a parkolóhelyekre. Korábban egyébként ezen a szakaszon egy másik igénynek is eleget tettek. Az út mellett egy darabon járdát alakítottak ki. Eddig az itt élők az úton közlekedtek, valamint a megállók hiánya miatt az autókat is itt helyezték el a tulajdonosok, így balesetveszélyes volt a közlekedés.

„Lakossági igény alapján alakítottuk ki ezt a parkolót. A városban több helyen szükség van erre. Bízunk benne, hogy ezzel a parkolóval, illetve azokkal, amik ez előtt is elkészültek, mentesíteni fogjuk a szabálytalan parkolásokat és a közlekedést is elő fogjuk segíteni” - hangsúlyozta Angyal Béla, területi képviselő.

Az idei évben ezen a szakaszon már nem várható beruházás, azonban a terület képviselője elmondta, hogy jövőre a megkezdett járda kiépítését szeretné folytatni. Akkor a 15-19-es szám közötti sávban folytatják a beruházást, bízva abban, hogy ezáltal biztonságosabbá válik a közlekedés.