Folyamatos ellenőrzés
Hírek
2021. nov. 5.

Folyamatos ellenőrzés

Húsz ittas és egy bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év negyvenharmadik hetében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai, mielőtt balesetet okoztak volna.

Az őszi hónapokban is kiemelt figyelmet szentel a rendőrség a közúti ellenőrzések során az alkohol befolyása alatt álló vezetők kiszűrésére. Az ilyen sofőrök forgalomban való részvétele magas kockázatot jelent a biztonságra nézve. Megyénk útjain október 25. és 31. között 102 közlekedési baleset történt, amelyből négyet ittas sofőr okozott. A járőrök az adott időszakban ugyanakkor húsz ittasan, és egy bódult állapotban lévő vezetőt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még közúti szerencsétlenséget okozhattak volna. Ezek közül kilenc esetben kezdeményezett büntetőeljárást a rendőrség. Az emberek többségét megnyugtatja a hatóság folyamatos jelenléte.

„Nagyon örülök neki, és mélységesen elítélem azokat, akik felelősség nélkül beülnek az autójukba másokat veszélyeztetni” - mondta Varga Mária.

„Ha valaki iszik, ne üljön autóba” - hangsúlyozta Junger Gabriella.

A környéken is folyamatosan tevékenykednek az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai. A finn módszeres ellenőrzésbe sűrűn belefuthatnak a város lakói. A lakosság többsége örül neki, hogy a rendőrség próbálja kiszűrni a vezetésre alkalmatlan állapotban lévő személyeket, ami által biztonságosabbá válik a többiek számára a közlekedés.

„Az mindenképpen nagyon fontos, hogy biztonságosan tudjunk vezetni, és szerintem az alkohol az nagyon befolyásolja a vezetést és a biztonságot. Szerintem az nagyon jó dolog, hogy a rendőrség ebben aktívan részt vesz. De legjobb lenne, ha nem vezetnénk ittasan” - emelte ki Szabóné Vallus Angelika.

„Szerintem ezzel a sok szűréssel lehet a legjobban csökkenteni” - fogalmazott Csengeri Róbert.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy akik ittasan, vagy bódultan járművet vezetnek, kockázatot vállalnak, és mások életét is veszélyeztetik. Ez a fajta szabályszegés egyébként bírósági eljárást is vonhat maga után.