Megemlékezés virágai
Hírek
2021. okt. 29.

Megemlékezés virágai

Közeledik a mindenszentek és a halottak napja. Ilyenkor sokan kilátogatnak a temetőkbe. A hatóság munkatársai most is arra figyelmeztetnek, hogy vigyázzunk értékeinkre.

Egyre több árussal lehet találkozni városunk utcáin. Közeledik a mindenszentek és a halottak napja, így sokan válogatnak a kisebb-nagyobb koszorúkból, emellett mécseseket is helyeznek a sírokra. Ebben az időszakban többen látogatják a temetőket, ezzel is elhunyt szeretteikre emlékezve. Vannak, akik már napokkal hamarabb megvásárolják és elhelyezik a megemlékezés virágait.

„Kimegyek a temetőbe, és gyertyát gyújtok” - mondta Varga Katalin.

„Virágokat szoktam vinni. Élőt is és művirágot is” - nyilatkozta Pálfi Béláné.

„Temetőbe nem megyek. A családom igen, én nem tudok. A szokásos módon emlékezünk, virággal és koszorúval, de én most otthon gyújtok mécsest” - fogalmazott Balatoni Ilona.

A hatóság felhívja a lakosság figyelmét a megnövekedett forgalom veszélyére, illetve a vagyonbiztonsága. Azt tanácsolják, hogy inkább tömegközlekedéssel, vagy gyalog látogassunk el a temetőbe. Ezzel csökkenthetjük a forgalmat is az utakon. Az emlékezés perceiben is tapasztalható, hogy a tolvajok megpróbálják eltulajdonítani értéktárgyainkat. Ha azonban mégis a személyautót választjuk, ajánlatos odafigyelni néhány dologra.

„Ha már gépjárművel megyünk a temetőkhöz, próbáljuk meg a parkolást nem közvetlenül a temető bejáratánál, hanem egy közelebbi, vagy inkább távolabbi parkolóban eszközölni. Minden esetben zárjuk be a gépjárművet, vagyontárgyainkat, mobiltelefonunkat és pénztárcánkat ne hagyjuk a járműben” - hangsúlyozta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Táskánkban lévő értéktárgyainkat úgy helyezzünk el magunkon, hogy az mindig szem előtt legyen. Ezért nem ajánlatos hátitáskával elindulni. Próbáljuk meg védett helyen tartani a pénztárcánkat és telefonunkat, mert a tolvajok könnyen kihasználhatják figyelmetlenségünket. Október harmincegyedike és november másodika között hosszabb nyitvatartással üzemel például a Gyári, a Bolyki és a Táblai temető is. A létesítmények így este tíz óráig lesznek nyitva.