Aszfaltos parkolót alakítottak ki az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club épülete előtt

Új, százkilencven négyzetméteres parkolót alakítottak ki a városi stadionban. A beruházást az Ózdi Sport és Élményközpont finanszírozta. A megújult részen szabadtéri súlyemelő versenyt is rendeznének.

A Zöld Sziget projekttel párhuzamosan egyéb felújítás is zajlik a városi stadionban. A napokban az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club előtti területen sorakoztak fel a munkagépek. A már folyamatban lévő beruházás miatt kicsit átalakul a terület megközelíthetősége és átjárhatósága, ezért az illetékesek úgy döntöttek, hogy érdemes lenne egy szilárd burkolatú parkolót kialakítani.

„A klubba járó versenyzők és sportolók is itt tudnak parkolni, valamint a teniszpályát látogatók is le tudnak parkolni és kulturált körülmények között tudnak majd megállni autóikkal. A beruházás körülményei: százkilencven négyzetméteres parkoló lesz kialakítva aszfalt felülettel és ez az Ózdi Sport és Élményközpont saját beruházása, saját költségvetésből álljuk, tehát ez nem a Zöld Sziget program keretein belül épül.” - mondta Nagy-Mengyi Péter az ÓSÉK ügyvezetője

„Az utóbbi ötven év legjobb beruházása ez.” – így fogalmazott Fekete József. 1983 óta működik a klub ebben a csarnokban és a parkolás mindig nehézkes volt, főleg a sár okozott gondot. A sima felület kialakítása nemcsak az autóval érkezőknek jelent könnyebbséget, már ötletek is vannak, hogyan lehet majd egyéb módon kihasználni a területet.

“Vetélkedőket is tudunk itt csinálni, mert maga a terület adott. Eddig csináltunk súlyemelő bemutatókat itt a mögöttem lévő területen, habár az kicsit ingatag volt, mert a terepviszonyok nem voltak olyan simák, mint most lesz, és ez adta az ötletet. Mesi néni találta egyébként ezt ki, hogy szabadtéri súlyemelőversenyt is csinálhatunk majd itt a közeljövőben.” - nyilatkozta Fekete József az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club edzője

A zúzott kő alapon összesen 57 tonna meleg aszfaltot dolgoztak szét. Először kézi erővel elegyengették, majd áthengerelték a burkolatot. A megbízott vállalkozó szakemberei egy nap alatt végeztek a kivitelezéssel, már csak pár apróbb simítás maradt hátra, mint például a padkarendezés. Mindenesetre néhány autós már birtokba is vette a megújult területet.

(forrás)