Jól halad az új üzletközpont építése

Ütemterv szerint halad az új üzletközpont építése a Piac út mentén. A negyedik üzlethelyiségnek még nincs bérlője. A kapukat november első felében tervezik megnyitni.

Március elején jelentek meg a munkagépek a Piac út menti üres területen és hosszú időn keresztül a földmunkát végezték. A falak egyik napról a másikra nőttek ki a semmiből. A négy üzlet bejáratát négyféle színnel jelzik. Több feladattal elkészültek már. Ilyen a szerkezetépítés, panelozás és nyílászárók elhelyezése. Az épület belsejében folyamatos a munka. Jelenleg gipszkartonozás, gépészeti-elektromos szerelések zajlanak. A lámpatestek jó része már a helyére került az egyik teremben.

„Öröm látni, ahogy egy kihasználatlan területen, a város szívében egy új üzletközpont épül, amely szolgáltatásokat és munkahelyeket is fog biztosítani az itt élők számára és mindezen által a városképet színesebbé és beépítettebbé teszi, ami azt gondolom, hogy nagyon fontos egy Ózd méretű város központjának.” - mondta Janiczak Dávid polgármester

A nyitás előtt még rengeteg feladat van hátra. A belső tereket már az ott lévő üzletek arculatához illeszkedve alakítják ki. A Jysk, a DM és a KIK már biztos, hogy Ózdra érkezik, a negyedik üzlethelyiségnek még nincs bérlője. A befektetés egy lényeges momentuma a parkolóépítés, hiszen ilyen formában is ki kell szolgálni a vásárlókat.

„Összesen 124 db parkoló fog épülni 3 helyszínen. Az üzlet közvetlen közelében 40 db, ebből 3 db akadálymentes, a Sárli út mentén 52 db, a körforgalom Városház téri oldalán pedig 32 parkoló kerül kialakításra.” - válaszolta kérdésünkre az Emel Kft. képviselője.

Elmondta továbbá azt is, hogy az üzletközpont nyitásának még nincs pontos időpontja, de az biztos, hogy november első felére tervezik az átadást.

(forrás)