Fejlődik a stadion, a tó és a park környéke.

Jól halad a Zöld Sziget projekt. A munkálatok látványos szakaszba érkeztek, így már látható, melyik sportelem hol fog helyet kapni. A rekortán futópálya nyomvonalát is kijelölték.

Lapvibrátorral simítják el a meleg aszfaltot a teke csarnok mögött. A Zöld Sziget projekt keretében zajlik a munka. Itt lesz kialakítva egy extrém sportpálya a bmx, roller és deszkás sportok kedvelőinek. A teqball asztal helyét is most készítették elő a szakemberek.

„A korábbi tervek, amik még csak virtuálisan és a papíron léteztek, most már kézzel fogható, megvalósulás közeli állapotba kerültek, hiszen itt a stadionon belül, a Zöld Sziget projekt keretében már a futókörnek a nyomvonala, a biciklipálya, az extrém sportpályának a kialakítása is zajlik és mindeközben jól haladnak a munkálatok a tó körül, úgyhogy bízom benne, hogy hamarosan készen lesznek és még ebben az évben, még jó időben élvezhetik az ózdiak és birtokba vehetik.” - mondta Janiczak Dávid polgármester

A kivitelező cég szakemberei jól haladnak a feladatokkal. Még főként a tereprendezésen van a hangsúly. Ezek után a mászókockák és a földbe süllyesztett trambulinok is a helyükre kerülnek. Itt, a megmaradt rézsűn padok lesznek, ahol megpihenhetnek a sportolók, vagy kísérőik. A terveket úgy próbálták elkészíteni, hogy minden korosztály megtalálhassa a neki tetsző elfoglaltságot.

„Az egésznek a kiszolgálására padok, pihenő terek, bicikli szervizpont, cipőváltáshoz szekrény lesz. Én azt gondolom, hogy egy olyan, tényleg igazi multisport pálya, ahol egészen az alsó tagozatosoktól, vagy akár az óvodásoktól a versenysportolóig, hobbistákon keresztül a szabadidő sportolókig mindenki megtalálja a számítását.” - nyilatkozta Szaka Attila köznevelési, művelődési és projekt ügyintéző

Már kijelölték a rekortán futópálya nyomvonalát is, a töltőanyag azonban később kerül bele, nehogy megsérüljön a többi feladat elvégzése során. Addig is a látványterveknek köszönhetően már láthatjuk, hogyan fog kinézni a terület a munkálatok után.

(forrás)