Bokrokat és fákat metszenek szerte a városban az ÓVI dolgozói
Város
2024. júl. 23.

Bokrokat és fákat metszenek szerte a városban az ÓVI dolgozói

Folyamatosan gondozzák és metszik a növényeket városunkban az ÓVI dolgozói. Kiemelt figyelmet fordítanak az út menti bokrokra és cserjékre.

Folyamatosan dolgoznak az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai, hogy a város zöldterületei a nyári hőségben is rendezettek legyenek. A rendszeres fűvágás mellett más fontos feladatokat is végeznek a parkokban, fás, bokros területeken.

„Az intézmény zöldfelület-gazdálkodás munkatársai Ózd közigazgatási területén folyamatosan végzik a fák, bokrok, a sövény, illetve a cserjék metszését. Kiemelt hangsúlyt helyezünk azokra a területekre, ahol ezek gondot okozhatnak közlekedés szempontjából. Ezeket mindig előre vesszük, és igyekszünk ezeket folyton, visszatérően visszavágni, visszametszeni” - mondta Csernus Noémi, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény ágazatvezetője.

A lenyesett zöldhulladék sem megy kárba. Ez ugyanis a komposztálótelepre kerül, ahol a fás szárú növényeket ledarálják, a lágyszárúakat pedig közvetlenül a prizmákba teszik. Az érett komposztot parkokban, valamint az önkormányzat kertészetében használják fel. A város lakói örülnek, hogy szépen karbantartott, zöld környezetben tölthetik szabadidejüket.

„Ez nagyon jó dolog, hiszen én is közlekedem autóval, és sokszor van az, hogy nem látjuk a másik járművet, hogy mikor fog bekanyarodni. De így, hogy az ÓVI szakemberei ezt megcsinálják, nagyon hasznos. Az is szép, hogy a virágokat ültetik a parkokba, mindenféle nyári virágokat, évszaknak megfelelő növényeket, cserélik őket. Az ÓVI munkájával én meg vagyok elégedve. Sokat sétálunk mindenfelé és azt látom, hogy precízen, pontosan és szakértelemmel végzik ezeket a munkákat” - hangsúlyozta Vincze Györgyné.

Sok esetben a lakosság is bejelentést tesz az ÓVI felé, ezeknek a területeknek egy része az intézményhez tartozik. Vannak azonban olyan esetek is, amikor az Ózd Városi Rendészet munkatársai jelzik, hogy a lakó nem végzi el a ház előtti közterületen a fűnyírást vagy metszést. Az ilyen helyzetekben egyeztetés után dől el, hogy kinek a feladata ezt megcsinálni.