A takarítási szünet alatt is fogadják az óvodásokat hat intézményben
Oktatás
2024. júl. 18.

A takarítási szünet alatt is fogadják az óvodásokat hat intézményben

Nem befolyásolja az óvodások ellátását a takarítási szünet, hiszen ebben az időszakban is hat intézményben fogadják az kicsiket, a többi helyszínen pedig nagy erőkkel zajlik a karbantartás.

Az utolsó simításokat végzik az Ózdi Városi Óvodák Katona József úti székhely óvodájának udvarán és belső tereiben, hiszen a következő héttől már itt fogadják a gyerekeket. A városban tizenkét óvodába járnak a kis ovisok. A nyári időszakban öt hétig hat intézmény van nyitva, hat pedig zárva. Így oldják meg a nyári takarítási szünetben előírt feladatokat.

„Ez a hat feladat ellátási hely fogadja mind a tizenkét feladat ellátási hely gyermekeit. A szülő előzetesen ír egy kérelmet, hogy szeretné hozni a gyermekét az óvodába. Ennek semmi akadálya nincsen. Azokban az intézményekben, ahol nincsenek gyerekek a takarítási szünet miatt, karbantartás munkákat végzünk. Nagyon sok minden történt, nyilván feladat ellátási helye válogatja, hogy mi volt a fontos. Volt, ahol kerítésfestés történt, tisztasági festések, burkolások, vakolások, a játszótéri elemeknek a felújítása is mindig ilyenkor zajlik” - emelte ki Juhász Tamásné, az Ózdi Városi Óvodák igazgatója.

Figyelnek arra, hogy tiszta, felfrissült és megújult környezetben fogadhassák a kis ovisokat. A Katona József úti óvodában már kitakarították a csoportszobákat, a játékokat fertőtlenítették, az új függönyök a helyükön. Az előtetőt is újrafestették az udvaron és a füvet frissen nyírták. A Nemzetőr úti óvodában az udvaron játszanak a kicsik. A közel harminc kisgyermek láthatóan jól érzi magát a szabad levegőn.

„Mi azért nagyon jó helyzetben vagyunk, hiszen hátul árnyékot adnak ezek a nagy fák és reggel nyolc órától a reggelit követően, fél tizenegy, tizenegyig kint tudunk lenni a gyerekekkel az udvaron. Itt különféle tevékenységeket tudnak folytatni, egy kicsit vizeskedhetnek, homokozhatnak, saraskodhatnak és kézműves tevékenységet folytathatnak, aztán ebéd után pihennek egy kicsit és mehetnek is haza” - mondta Répási Judit, az Ózdi Városi Óvodák Nemzetőr Úti Tagóvodájának tagintézmény-igazgatója.

A jövő héttől nyit a Katona József úti székhely óvoda valamint a somsályi, a bánszállási, a Virág úti, Árpád vezér Úti, Petőfi úti tagóvodák várják a gyerekeket.