Leginkább a gyümölcsöket vásárolják a Városi Piacon
Város
2024. júl. 12.

Leginkább a gyümölcsöket vásárolják a Városi Piacon

Néhány hete már kapható az idei betakarítású krumpli, hagyma és egyéb háztáji zöldségek, de nagy keletje van a gyümölcsöknek is a piacon.

Elérkezett a leggazdagabb szezon. A Piaccsarnok tele van napérlelte gyümölcsökkel, friss zöldségekkel. Elérkezett az idő, amit a vevők is régóta vártak, bejött a magyar dinnye szezonja.

„A minőségről annyit lehetne elmondani, hogy első osztályú a minőség, és nagyon jó a dinnyének az íze, zamata, olyan, mint amit a kedves vevők elvárnak a magyar dinnyétől. A dinnyét szeletelve is tudjuk adni, mert sokan egyben nem tudják betenni a hűtőbe, ezért szeleteljük a dinnyét. A másik fontos dolog, amit el kellene mondani, hogy a sárgabaracknak a szezonja lassan lejár. A vevők tudják azt, hogy ilyenkor szokott lenni a főszezon, de a gyümölcsnek az érése korábban jött, és így a sárgabaracknak az érése is korábban érkezett, és lassan már vége van a szezonnak, de lehet még kapni az ózdi piacon” - mondta Fedora István, kereskedő.

Fedora István elmondta, hogy nagyon jó minőségű a magvaváló őszibarack, a szilva, amit a vevők nagyon keresnek, hiszen berakják, vagy dzsemnek és lekvárnak készítik el. Alkalmas az időpont a befőzésre és tartósításra. A Piaccsarnok jó lehetőséget ad a vásárlóknak, mert egyrészt mindent megtalálunk, másrészt most a legolcsóbb, hiszen az sem mindegy, mennyit fizetünk. A bevásárlás előtt érdemes körülnézni a piacokon.

„Hát mindig itt vásárolok több éve, évtizede. Egerhez képest ez fele árban, jó az árszínvonal, van választék, főleg hétvégén frissebb áruk vannak” - nyilatkozta Göböly Endre.

A piacon roskadoznak a pultok a szebbnél-szebb portékáktól. Elég nagy a forgalom is, hiszen több árus elmondta, nem volt idejük a hőséggel foglalkozni, mert annyi vevő volt.