Javában folynak a munkálatok a Zöld Sziget pályázat keretében

Az ütemtervnek megfelelően folynak a munkálatok a Zöld Sziget komplex turisztikai projektben. Halad a tereprendezés, az aszfaltozás és a fakivágás is.

A Zöld Sziget projekt keretén belül új aszfaltréteget kapott a közel háromszáz méter hosszú útszakasz a stadionban. Az ezeregyszáz négyzetméternyi területen százötven tonna aszfaltot használtak fel a napokban. Janiczak Dávid polgármester ismét egyeztetett a kivitelezővel.

„Nagyon jó ütemben halad a Zöld Sziget projekt. Elsőként az utak elkészítésével és aszfaltozásával kezdett a vállalkozó. Ez itt a stadion területén már elkészült, a stadion előtt a parkolók még épülnek. Egy nagyon nagyon fontos út is megújul ebből a projektből, és már az is folyamatban van. Az Ifjúsági Park bal oldalán a strandi büfésor előtt is egy új aszfaltos út lesz kialakított parkolóhelyekkel. Ez évtizedek óta hiányzik a városból. Nagyon rossz minőségű volt ott az út, a parkolás pedig csak a füvön volt lehetséges, a sárban. Most már ez is rendezett lesz Ózdon” - emelte ki Janiczak Dávid, polgármester.

A korábbiakban már beszámoltunk arról, hogy városunkban egy komplex turisztikai fejlesztés valósul meg. A korszerűsítés a stadion, a tó és az Ifjúsági Park területét érinti.

„A következő szakasz, amivel haladni szeretnénk a strandbüfék előtti út aszfaltozása, valamint a parkolók kialakítása. Ezt követően a tó körüli járdák és utak aszfaltozása fog megtörténni” - mondta Tóth-Pintér Krisztián, a Tinet Pro Kft. projektvezetője.

A strandbüfénél közel száznyolcvan méter hosszúságú, öt méter széles utat alakítanak ki. A lakosság részére itt harminchárom parkolóhely épül. A tó környékén többek közt ötszázötven méternyi járda, pihenő stég és rendezvénytér kiépítése van tervben.

(forrás)