Honismereti tábor – Folytatódnak az Ózdi Városi Könyvtár által szervezett táborok
Szabadidő
2024. júl. 5.

Honismereti tábor – Folytatódnak az Ózdi Városi Könyvtár által szervezett táborok

Honismereti napközis tábort szerveztek a Ózdi Városi Könyvtárban. Az élő könyvtár meghívott vendégei ifj. Vass Tibor, Kecskés Nikoletta, valamint Fazekasné Szabján Erika voltak.

Ezen a héten is gyerekek lepték el az Ózdi Városi Könyvtárat. Múlt héten a négylábúaké volt a főszerep, most a honismeret került középpontba. A diákok ma három íróval is megismerkedhettek, ifj. Vass Tiborral, Fazekasné Szabján Erikával, valamint Kecskés Nikolettával beszélgettek.

„Két éve jelent meg a Kapj el! című ifjúsági regényem, ami nagyágyból pont ezt a korosztályt célozza meg, amit most itt a gyerekek képviselnek. Tizenkét éves kortól már fogyasztható ez a regény, és hát nagyon komoly kérdéseket feszeget, amik ezeknek a kis kamaszoknak az életében jelentős lehet. A barátság, a szerelem, a hazugság, miért és hogyan. Mennyire menő egy ember, meddig érdemes elmenni ennek az eléréséért. Szerintem ez egy olyan könyvecske, ami azt gondolom felnőtt szemmel is fontos, hiszen helyre tehet olyan kérdéseket a gyerekek fejében, ami a mai világban nagyon aktuális” - mondta Kecskés Nikoletta, író.

Az élő könyvtári feladatok során sok új ismerettel bővíthették tudásukat a gyerekek. Számos érdekességet tudhattak meg az írókról, műveikről. Az alkotók több tanáccsal is ellátták az irodalmat kedvelő diákokat. Az új ismeretségek mellett barátokra is szert tettek a fiatalok.

„Először a könyv kiadásról, majd a pályaválasztásról beszélgettünk, hogy ki merre szeretne elhelyezkedni. Ha az írás iránt érdeklődnénk, akkor abban segítenek nekünk” - nyilatkozta Elek Bálint, tanuló.

Az egyik kreatív feladat során városunkról kellett plakátot készíteni, amelyeket csoportokra osztva oldottak meg a diákok. Több remek alkotás is született, amely Ózd látványosságait eleveníti meg. Sok munka volt benne, de még mindig van mit rajta finomítani.

„Az volt a kérés most, hogy olyan plakátot készítsünk, amellyel bevonzhatjuk az embereket Ózdra. Mi is éppen egy ilyenen dolgozunk, amelyen meg vannak mutatva Ózd látványosságai, az ózdi címer és hasonló érdekességek” - emelte ki Szabó-Rónai Rebeka, tanuló.

A tábor zárásaként játékos kvízeket oldottak meg a gyerekek. Limonádéztak és fagyiztak búcsú gyanánt. Jövő héten kezdődik az Ózdi Szép Szó Irodalmi Kör tábora, amelynek szintén az Ózdi Városi Könyvtár ad otthont.