Aszfaltozás az Ady Endre úton
Fejlesztés
2024. júl. 4.

Aszfaltozás az Ady Endre úton

Végéhez közeledik az idei aszfaltozási projekt. A szakemberek ma az Ady Endre úton dolgoztak. Már csak egy szakasz maradt hátra.

Az Ady Endre úton zúgtak fel a munkagépek. A szakemberek ezt a szakaszt kezdték el az aszfaltozni ma délelőtt. A nyersanyagra várva Janiczak Dávid polgármester a hengerelőt is kipróbálta a bejárás során. Ez is egy forgalmas utca, ami már nagyon rossz állapotban volt. Kátyúk és repedések tarkították.

„A Területi Operatív Plusz program keretében elnyert útfelújítási pályázatunk tovább folytatódik. Jelenleg a már nagyon régen rossz állapotban lévő Ady Endre útnak az aszfaltozása zajlik. Innen haladnak majd tovább Csépány és Somsály területére” - nyilatkozta Janiczak Dávid, polgármester.

A szakemberek mintegy 278 méter hosszan, 1654 négyzetméteres területet korszerűsítettek. A körforgalomtól egészen a huszonnyolcas házig kapott új réteget az út.

„Jelenleg az Ady Endre úton folyik az aszfaltozás kétszáznyolcvan méter hosszan és hat méter szélességben. Az egyik oldalon szegőkövek vannak, ott nem kell padkázni, a másik oldalon pedig fél méter szélességben murvával le fogják padkázni” - mondta Dubovinszky László, az ÓVI műszaki tanácsadója.

A projekt hamarosan véget ér. Tizenöt utat jelöltek ki előzetesen, amelyből az Ady Endre út a tizennegyedik volt. Az utolsó a Somsályfő utca lesz, ahová a feladatok végeztével átvonulnak majd a kivitelező cég munkatársai.