Napfelkelte – Látványos alkotás díszíti a Bolyki elágazónál lévő támfalat
Város
2024. júl. 4.

Napfelkelte – Látványos alkotás díszíti a Bolyki elágazónál lévő támfalat

Zöld dombok a nagyparkolóval szemben, napfelkelte a Bolyki elágazónál. Elkészült a támfalak festésével a kivitelező. A következő projekt az új piaccsarnok kiszínezése lesz.

Több mint tíz évvel ezelőtt festették le a Vasvár úti Általános Iskola diákjai a nagyparkolóval szembeni támfalat. Ennyi idő alatt a színek megkoptak. Idén áprilisban lehetőség nyílt az újragondolásra. Zsuponyó Anett alpolgármester négy tervet mutatott be közösségi oldalán, amelyekből a lakosság választhatta ki a számára leginkább tetszőt. Időközben a mű elkészült, a járókelők már egy vidám, élénk zöld dombokat ábrázoló kép mellett közlekedhetnek. A munka azonban nem ért véget, ugyanis egy másik kép is támfalra került.

„A napfelkeltés kép volt, amelyik a második legtöbb szavazatot kapta, így a városközponti támfal festése után a Bolyki elágazónál is megkezdődött a festés és ma vagy holnap be is fog fejeződni” - mondta Zsuponyó Anett, alpolgármester.

Itt egy napfelkeltét ábrázoló festés dobja fel a tájat. A városvezetésnek további tervei is vannak, hiszen még számos üres falfelület van Ózdon, amely kiszínezésével hangulatosabbá válhat a környék.

„Évekkel ezelőtt kezdtük a városi támfalak színesítését, ebben az évben haladunk a legnagyobbat. Most már kész van a Vasvár úti támfal, hamarosan kész lesz itt a Bolyki elágazóban lévő támfalnak a festése is. A következő a lakosok által már az építése óta nagyon várt falnak a festése, ami a Piac úton található. Az új Piaccsarnok épületének szürke támfalát is színesre fogjuk festeni” - nyilatkozta Janiczak Dávid, polgármester.

A látványterveket Szalay Benjamin, grafikus, dekorációs falfestő készítette, aki országszerte vállal hasonló munkákat.

„Nagyon jó megoldás ezeknek a falaknak a festés, mert zsalukőből készült az egész, és igazából költséghatékony is, az ügyfelek is nagyon szeretik, mert nem kell bepucolni és befalazni az egészet, hanem közvetlenül mehet rá a festék, amit használok. Ezek kültéri, időjárásálló beton lélegző festékek. Ápol, eltakar és szerintem jól mutat a falon” - emelte ki Szalay Benjamin, grafikus.

Az új piaccsarnok építését követően többen felvetették, hogy ezzel az egyhangú színnel nem igazán illeszkedik a városképbe. Ez hamarosan megváltozik, mert a következő projekt keretében ezek a szürke betonfalak öltöznek színesebb köntösbe.