Újabb utak újulnak meg Ózdon
Fejlesztés
2024. márc. 22.

Újabb utak újulnak meg Ózdon

Újabb utak újulnak meg pályázati forrásból. Projektnyitó rendezvényre érkeztek az emberek az ÓMÉK-Olvasó Mizerák István termébe.

Szaka Attila köznevelési, művelődési és projekt ügyintéző beszélt a részletekről a megjelenteknek. Egy TOP Pluszos kétszázmillió forintos pályázatot nyert el Ózd Város Önkormányzata „Belterületi utak fejlesztése” címmel. A tervek szerint tizenöt útszakaszt érint majd a beruházás.

A Damjanich út egy jelentős szakaszát leaszfaltozzák majd, hogy Szenna városrész közlekedési kapcsolata még jobb legyen. A Damjanich út és a Somsályfő esetében a helyi buszközlekedés minőségének javítása is fejlesztési cél. Az Árpád vezér út 20. szám előtti útszakasz és parkoló, a Szent István utca, a Bolyki főút belső útja, a Damjanich út, a Lomb utca, a Bajcsy-Zsilinszky utca és az Ady Endre út felújításával a közintézmények, közszolgáltatást nyújtó létesítmények könnyebben elérhetőek lesznek. A felsoroltakon túli útfejlesztések lakótelepi, kiszolgáló, vagy vegyes használatú utak minőségének, a lakók közlekedési feltételeinek javítását célozzák. Tehát új borítást kap majd a: Lomb út, a Radnóti Miklós utca, a Bláthy Ottó utca, a Liszt Ferenc út, az Árpád vezér 20. előtti szakasz és parkoló, a Szent István utca, a Bolyki főút belső útja, a Krúdy Gyula út, a Barátság utca, a Damjanich út, a Szövetkezet út, a Tinódi út, az Ady Endre út, a Bajcsy-Zsilinszky utca és a Somsályfő utca. A projekt során mintegy 4430,7 méter hosszú út kap új burkolatot.

„A városban évek óta prioritás az utak minőségének javítása. A projektbe kijelölt szakaszok nagyon forgalmasak, több intézményt és szolgáltatót ezekről lehet megközelíteni. Figyeltünk arra is, hogy ezek olyan utak legyenek, amelyek már nagyon rossz állapotban vannak. Több esetben lakossági kérés is érkezett hozzánk. A Bolyki főút szervizútjára például nagyon sok volt a panasz, így ezt mindenképpen bele akartuk venni a projektbe” - mondta Szaka Attila, köznevelési, művelődési és projekt ügyintéző.