Idén is horgásztábort rendeztek a Hangonyi-tó partján
Szabadidő
2024. jún. 27.

Idén is horgásztábort rendeztek a Hangonyi-tó partján

Huszonötödik alkalommal vehettek részt fiatalok a Hangonyi-tó partján megrendezett horgásztáborban. A mostani turnusban összesen tizenegy ifjú ragadott botot.

A hagyományosnak mondható horgásztábort idén már huszonötödik alkalommal szervezte meg Balázs Zoltán. Szinte minden évben elnyerik a MOHOSZ által kiírt pályázati támogatást, így ez jelentős segítséget nyújt a tábor lebonyolításában. Tizenegy fiatal kapott az alkalmon, hogy a számukra kedvelt sportot űzhessék a tó partján.

„Nagyon sokan visszatérnek, már évek óta itt vannak. 10-12 éves az átlag életkor, és ez egy napközis tábor. Reggel 6-tól, 7-től lehet hozni a gyerekeket és akkor este 5-6 óra között lehet értük jönni. Egész nap horgászhatnak. Van elméleti és gyakorlati képzés. Napközben van rapid horgászverseny is díjazással. A hétvégén a napi eredményeket összesítjük, és egy horgászbot lesz az öt napi verseny győztesének a díja” - nyilatkozta Balázs Zoltán, a Hangony Völgye Sporthorgász Egyesület elnöke.

A táborvezetők mindenben segítik a gyerekeket, hogy felhőtlenül kikapcsolódhassanak. Velük közösen javíthatják a fiatal horgászok dobótechnikájukat és különféle horgászati módszereket is tanulhatnak.

„Ez a szenvedély. Ez egy szenvedély számomra. És már az életem része lett” - mondta Spisák Balázs.

A pecázás mellett a szervezők igyekeznek változatos délutáni elfoglaltságokkal készülni a gyerekeknek. Többek között csónakázhatnak, vagy halfogó versenyen bizonyíthatják tudásukat. A legtöbben már évek óta visszatérő vendégek a Hangonyi-tónál.

„Már hat éve horgászok. Azért szeretek horgászni, mert nagyon megnyugtató és nagyon ki tudok közben kapcsolódni. Szeretem. Szeretem a környezetet, szeretem a természetet, szeretem a halakat” - hangsúlyozta Kertész Petra.

A tábor nagyon jó lehetőséget ad arra, hogy a gyerekek új barátságokat kössenek egymással, hiszen a közös hobbi már alapot ad a beszélgetésre. Emellett tanulási lehetőséget is biztosít, hiszen a tábor vezetői hasznos tanácsokkal és új, a horgászathoz kapcsolódó technikákkal ismertetik meg a fiatalokat.