A nyár veszélyei – Előadást tartottak az Erzsébet-táborozóknak az Ózdi Rendőrkapitányságon
Szabadidő
2024. jún. 27.

A nyár veszélyei – Előadást tartottak az Erzsébet-táborozóknak az Ózdi Rendőrkapitányságon

Bűn- és balesetmegelőzési előadáson vettek részt az Erzsébet-táborosok az Ózdi Rendőrkapitányságon. Közel negyven gyerek érkezett a programra.

A KalandÓzd elnevezésű Erzsébet-táborosok töltötték meg az Ózdi Rendőrkapitányság előadótermét. Kiss Tamás hivatalvezető a nyár veszélyeiről, a közösségi média helyes használatáról beszélt, valamint arról is szó esett, hogyan vigyázzanak magukra a szünidő alatt.

„Az Ózdi Rendőrkapitányságra látogattak a 2024-es kalandtábor résztvevői. A programon a kisiskolásoktól egészen a felső tagozatos diákokig részt vesznek gyerekek. Az egyik állomás kapcsán felkértek engem, hogy az Ózdi Rendőrkapitányságon szemléltessem a különböző kényszerítő eszközöket, és felhívjam a nyár veszélyeire a figyelmet, illetve az Ózdi Rendőrkapitányság mindennapjaiba kapnak betekintést. A járőr felszereléseket, a járőrök feladatait, illetve a járőrgépjárművet fogják megtekinteni” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Az ismeretterjesztő oktatást kíváncsian figyelték a gyerekek, mindenhez volt hozzáfűzni valójuk. Szó volt többek között arról is, hogy hogyan tudunk biztonságosan fürdőzni, valamit arról, hogy kinek ne nyissanak ajtót. Sok intő jelre felhívták a figyelmüket. Beszélgettek az online csalásról, és a közösségi média árnyoldalairól. A csapatban többen is voltak, akik megfelelően használják ezeket a platformokat.

„Nekem is van Facebookom, tudom, hogy nem lehetne. Nem is szoktam használni, csak a Messenger-t, ezen írok a barátaimnak meg az osztálytársaimnak, hogy mi volt a lecke” - nyilatkozta Kucs Vivien.

A rendőri munkához tartozó felszereléseket is megtekinthették az iskolások. A taktikai öltözékek mellett a fegyvereket, sisakokat és a bilincseket is közelebbről szemügyre vehették. A bátrabbak a mellénybe is belebújtak.

„Nekem az a nagy ruha és a pajzs tetszett” - emelte ki Harkó Hanna.

Az ÓTSZEGYII és a Hétvölgy Mosoly Alapítvány szervezésében valósulhatott meg a tábor. Az Ózdi Rendőrkapitányság bejárása egyik állomásuk volt a sok program mellett, amin eddig részt vettek. A diákok örültek, hogy megismerhették közelebbről is a kapitányságot és az ott dolgozók munkáját.