200 méteren újult meg a járda a Damjanich úton
Fejlesztés
2024. jún. 26.

200 méteren újult meg a járda a Damjanich úton

Mintegy 200 méteren kapott új burkolatot a Szenna városrészben található járda a Damjanich úti temető mellett. A fejlesztés a városrehabilitációs keretből valósult meg.

Javában zajlanak a városrehabilitációs keret második ütemének fejlesztései. A szennai Damjanich úton található járda felülete igen rossz állapotban volt, így ennek felújítása már időszerűvé vált.

„Örülök nagyon, mert már alig lehetett menni, bukdácsoltak benne” - nyilatkozta Bartók István.

A gyalogút új burkolatára közel 5 millió forintot különített el az önkormányzat.

„A városrehabilitációs keretnek az a célja, hogy minden egyes körzetben fejlesztéseket valósítsunk meg. Így a második körből a hatos és tízes számú körzetek tekintetében valósulnak meg fejlesztések. Jelenleg a hatos számú körzetben vagyunk itt Szennán, ahol Csák Árpád képviselő úr javaslatára egy 200 méteres járdafelújítás történt. Ez a járda már olyan rossz állapotban volt, hogy a gyalogos közlekedést is veszélyeztette, és sikerült egy teljesen új aszfaltos járdát elkészítenünk” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A járda jelentős gyalogos forgalommal bír napi szinten, hiszen az útszakasz egyik oldalán található csak gyalogút. Mindezt fokozza, hogy az érintett szakasz mellett található a temető is.

„Nagy probléma volt, hogy itt se bevásárló kocsival, se babakocsival nem lehetett végigmenni, hiszen akkor feltüremkedések voltak benne. Most a városrehabilitációs keret terhére sikerült ezt a problémát is megoldanunk” - emelte ki Csák Árpád, területi képviselő.

A fejlesztésnek az itt lakók is örülnek, hiszen könnyebbé vált a gyalogosok számára a közlekedés.