Új aszfaltborítást kapott a Bem út egy szakasza
Fejlesztés
2024. jún. 25.

Új aszfaltborítást kapott a Bem út egy szakasza

Folytatódnak a beruházások a városrehabilitációs keretből. A szakemberek a Bem út olyan szakaszát újították fel, ami még soha nem látott aszfaltot.

A Bem úti garázssor felé sétált Janiczak Dávid polgármester és Tóth-Pintér Krisztián kivitelező. A garázsok előtt és a társasházak között ugyanis felújították az utat a közelmúltban. Ez a szakasz egyébként előtte még nem látott aszfaltot.

„A városrehabilitációs keret második fordulója kezdődött el. Ennek az egyik eleme a Bem útnak az aszfaltozása, vagyis pontosabban a Bem út garázssor közti részének az aszfaltozása. Erre azért kellett sokat várni, mert korábban nem is az önkormányzat tulajdonában volt. A tavalyi évben járultam hozzá, hogy átvegyük a társasházkezelőtől ezt az utat azért, mert csak a saját tulajdonunkon tudunk beruházást végezni, úgyhogy most a teljes aszfaltozás megtörtént, így most az itt lakók is, ezekben az épületekben kulturált körülmények között közelíthetik meg a lakásukat és parkolhatnak” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A bejáráson a projekt több érintettje is részt vett. Apróbb simítások még vannak hátra, de a tervek szerint a héten minden feladattal végeznek majd a kivitelező cég munkatársai. A visszajelzések már most azt mutatják, hogy az emberek nagyon örülnek az új útnak.

„Itt a Bem úton egy hatszáz négyzetméter felület lett új aszfaltréteggel ellátva. A padkarendezést még most egy rövid ideig folytatjuk, de az is kész lesz a mai napon. Egyéb munkálat volt, hogy aknafedlapokat emeltünk ki az aszfalt szintjéhez” - emelte ki Tóth-Pintér Krisztián, a Tinet Pro Kft. projektvezetője.

A lakók hosszú ideje vártak már rá, hogy rendezett, jó úton közlekedjenek, ami végre elkészült.