Viharkár – Több helyszínre is riasztották az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság munkatársait
Város
2024. jún. 24.

Viharkár – Több helyszínre is riasztották az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság munkatársait

Beázást okozott és a közlekedést is akadályozta a hétvégi esőzés. Több helyen ágak szakadtak le, volt ahol egy fenyő zuhant az útra. Sok dolguk volt a tűzoltóknak.

Több kárt is okozott a viharos időjárás a környéken. Sok dolguk volt az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság munkatársainak hétvégén. Helyenként kicsavarta és megtépázta a fákat a szél. Az utakon helyenként letört ágak hevertek, illetve a sok csapadék által kimosott hordalék akadályozta a közlekedést. Csépányon a Nyárjasalja úton egy fenyő zuhant az útra. A szemközti házban élő szomszédok elmondása alapján nem sokon múlt, hogy hálószobájuk ablakán dőljön be a fenyő, amelynek egy részét a vezetékek fogták fel. A város számos pontjára és a környező településekre is riasztották a lánglovagokat. Halomban álltak az összegyűjtött ágak a városközpontban is. Itt teljesen járhatatlanná vált a járda. Vasárnapra virradóan pedig a stadionban is akadt dolguk a tűzoltóknak. Az esetek kapcsán személyi sérülés nem történt, illetve az anyagi kár sem jelentős.

„A hétvége viharos időjárásának következtében kollégáimnak tíz alkalommal kellett vonulni különböző káresetekhez. Ebből hét alkalom fakidőlés, illetve faáglehasadás volt. Kollégáim motoros láncfűrész segítségével avatkoztak be. Illetve három alkalommal történt vízbetörés családi házak pincéjébe, ott pedig szivattyúval sikerült a vizet eltávolítani kollégáimnak” - nyilatkozta Czene Zsolt, az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnok-helyettese.