ZeneDe várja a látogatókat a Digitális Erőműben
Kultúra
2024. jún. 20.

ZeneDe várja a látogatókat a Digitális Erőműben

ZeneDe néven nyílt hangszersimogató a Digitális Erőműben. A hangszerekkel teli helyiség elsősorban gyerekeknek jött létre, de bármely korosztályt szívesen látják.

Többféle hangszer és a gyerekek énekhangja szűrődött ki a Digitális Erőben létrehozott új, funkcionális teremből, mely a ZeneDe nevet viseli. A Vasvár Úti Általános Iskola és az Árpád Vezér Úti Általános Iskola diákjait játékos formában, interaktív módon ismertették meg a különféle hangszerekkel a szervezők, Barta-Kenyeres Éva és Oláh Zsolt.

„Legfontosabb az élményszerzés és az, hogy a gyerekek kipróbálják és megszólaltassák a hangszereket. Amikor már leülnek, akkor azt nézik, hogy melyik hangszert szeretnék kipróbálni. Volt szerencsére mind a két csoportnál közös zenélés és közös éneklés. Azért annak nagyon örülök, hogy vannak gyerekek, akik már járnak zeneiskolába, vagy valamilyen szinten zenélnek. Nagyon fontos, hogy a későbbik folyamán ezt szeretnénk majd továbbvinni. Együttműködve a zeneiskolával, onnan hívni zenetanárokat és továbbfejleszteni a lehetőségeket” - mondta Oláh Zsolt, szervező.

Oláh Zsolt elmondta, hogy a program legfőbb célja a hangszerek élményalapú megismertetésén túl az együtt zenélés, az együtt éneklés örömének átadása, a zene megszerettetése, a gyerekek sikerélményhez juttatása. A Digitális Erőmű saját zene szobájában zajló foglalkozásokon a legnagyobb sikert a digitális dob és a mikrofonos szereplés aratta.

„Volt dob, zongora, gitár és mikrofon. Lehetett énekelni, kipróbálhattunk mindent. Szerintem egy nagyon jó hely, mert itt lehet mindent csinálni” - nyilatkozta Szilágyi Anita Dóra, tanuló.

„Eljöttünk az osztálytársaimmal, kipróbáltunk hangszereket, énekeltünk is sok dalt. Például az Ettem szőlőt, a Virágéknál ég a világ és a Hej Jancsika Jancsika című dalokat” - fogalmazott Filipcsényi Luca Panna, tanuló.

A hatvan perces zenei foglalkozást egyelőre iskolás gyerekeknek hirdették meg, de bárkit szeretettel várnak a Digitális Erőmű ZeneDéjében.