Roadpol – Újabb ellenőrzéseket tartanak az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai
Rendőrség
2024. jún. 19.

Roadpol – Újabb ellenőrzéseket tartanak az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai

Az ittas és bódult sofőrök kiszűrésére fókuszálnak az egyenruhások. Fokozott ellenőrzést tartanak a héten az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai.

Roadpol elnevezésű fokozott ellenőrzési hetet tart június 17. és 23. között a rendőrség az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának éves ellenőrzési terve alapján. Minden alkalommal mást vizsgálnak, ez alkalommal az alkohol, drog hatása alatt, ittas vagy bódult állapotban volán mögé ülő személyekre fókuszálnak.

„Az alkohol és drog ellenőrzésekre a pénteki napon 21-én estéről 22-re virradóan reggelig még számíthatnak az ózdiak. Nyolc órában az éjszaka folyamán fogunk ilyen jellegű ellenőrzéseket végrehajtani. A héten az alkohol és a drog lesz a téma. A gépjárművezetőket fogjuk monitorozni, alkoholszondáztatni, illetve a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyását fogjuk keresni” - emelte ki Rajhóczki Péter, az Ózdi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője.

Az emberek véleménye szerint a rendszeres ellenőrzések, akciók biztosságosabbá teszik a közlekedést.

„Ők szoktak így időszakosan ellenőrzéseket tartani. Az egyszerű forgalomban lévőknek, gyalogosoknak, csak az előnyére válhat, hogy az ittas személyeket kiszűrik” - hangsúlyozta Kovács-Veres Sándor.

„Van egy jó pár ittas vezető, illetve bódultság hatósa alatt közlekedő ember és azt nem árt kiszűrni” - mondta Kovács Tibor.

A héten nem árt betartani a sebességhatárokat, illetve a közlekedési szabályokat, ugyanis nemcsak környékünkön, hanem országosan is tartanak ellenőrzéseket az egyenruhások. Ózdon pénteken, illetve szombaton számíthatunk nagyobb rendőri jelenlétre.