Megújult az Ózdinvest Kft. épületén a nyílászárók jó része – Főként a bérleményeket érintette a beruházás
Fejlesztés
2024. jún. 14.

Megújult az Ózdinvest Kft. épületén a nyílászárók jó része – Főként a bérleményeket érintette a beruházás

Több mint hetven ablak újult meg az Ózdinvest Kft. épületén. A kormány által nyújtott ötszázmillió forintos egyedi támogatásból valósult meg a beruházás.

A hetvenes években nagyon modernnek számított az Október 23. téren található épület, akkoriban még a kohászat egészségügyi központjaként üzemelt. Az alumínium ablakokon ennyi idő alatt már nyomott hagyott az idő vasfoga, szinte átfújt rajtuk a szél, és ez jelentősen megnövelte a fűtési költségeteket. Az itt található kétszázhúsz darab ablak jelentős hányadát már önerőből kicserélték, most lehetőség nyílt a folytatásra.

„Sokszor beszéltünk már az ötszázmillió forintos egyedi kormányzati támogatásról, ami két éve sikerült elérnem. Ennek a keretnek az utolsó részéből sikerült megvalósítani az Ózdinvest-nek is otthont adó Október 23. téri épület újabb nyílászárócsere programját. Az épületen található nyílászárók egyharmadát sikerült kicserélni ennek az összegnek a segítségével. Korábban a cég már az egyharmadot kicserélte és egyharmad van még hátra. Ez rengeteget jelent az energiahatékonyság szempontjából, hiszen egy hatalmas épületről beszélünk és a csillagos egeket verdeső energiaárakról” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A kivitelező cég képviselői május elején vették át a munkaterületet. Ma újra találkoztak a projekt illetékesei, ugyanis határidő előtt elkészült a beruházás. A szakemberek végigjárták a helyiségeket és leellenőriztek mindent a műszaki átadás során. Hetvenöt darab új műanyag ablakot építettek be, főként a bérleményeket érintette a fejlesztés.

„Ez azért nagyon fontos számunkra, mert az épületben távfűtés helyett klímákkal oldjuk meg a fűtés biztosítását, ezért a nyílászárók kicserélésével az energiahatékonyság sokkal jobban fog érvényesülni a fűtési időszakban” - hangsúlyozta dr. Tóth Andrea, az Ózdinvest Kft. ügyvezetője.

A kivitelezés gördülékenyen ment, nem befolyásolta az irodákban dolgozók mindennapjait. Az önkormányzatnál arra törekednek, hogy a többi ablakot is kicseréljék az épületen, ezért folyamatosan figyelik a pályázati lehetőségeket.