Nagyvölgyi Állatsimogató – Kézművesház is várja a látogatókat és a gyermekcsoportokat az egyéb kiegészítő programok mellett
Szabadidő
2024. jún. 6.

Nagyvölgyi Állatsimogató – Kézművesház is várja a látogatókat és a gyermekcsoportokat az egyéb kiegészítő programok mellett

Várják a látogatókat a Nagyvölgyi Állatsimogatóba. A helyszínen többféle háziállattal, emlősökkel, hüllőkkel, illetve madarakkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Kakaskukorékolástól volt hangos a Nagyvölgyi Állatsimogató. Nem csak kétlábúakkal ismerkedhetnek meg a látogatók. Találkozhatnak négylábúakkal, hidegvérűekkel és még rengeteg szőrmókkal. Az állatsimogató munkatársai a szezonváltáskor nyáriasították az állatok ketreceit, valamint felújították a szárnyas kifutó tetejét is. Előző évben több mint tizenháromezren látogattak a létesítménybe, idén pedig már hétezernél tartanak.

„Csoportokat várunk, jönnek is elég gyakran, heti két három csoportunk van, de előre bejelentkezve tudnak jönni magán személyek is. Kreatív foglalkozással várjuk őket, lovagoltatással és az állatokat meglehet tekinteni, meglehet simogatni a nyuszikat, úgyhogy ilyen kiegészítő programok vannak” - mondta Gál Tamás, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény állattenyésztési irányítója.

Az Ózdi Városi Óvodák Virág Úti Tagóvodájának növendékei is ellátogattak a Nagyvölgyi Állatsimogatóba a hét folyamán. Több mint ötven gyermek ismerkedhetett meg a háziállatokkal, amelyeket eddig még csak könyvekben vagy mesékben láthattak.

„Tovább bővítettük a gyereknapunkat, a gyermekhetünket. Nekünk nem volt alkalmunk, hogy ide látogassunk és ezért gondoltunk, hogy megismertetnénk ezeket az állatokat itt a gyerekekkel. Egy nagy élmény számukra, hogy ilyen testközelből meg tudták simogatni akár a pávát, a bárányt, a kecskéket. Úgyhogy egy jó élmény volt számukra” - emelte ki Bejcsek-Nagy Enikő, az Ózdi Városi Óvodák Virág Úti Tagóvodájának óvodapedagógusa.

A gyerekeknek nagyon tetszettek az állatok, örömmel fedezték fel a helyszínt és ismerkedtek meg a ketrecek lakóival.

„Mindegyik nagyon aranyos volt, de nem tudtam egyet sem kiválasztani” - nyilatkozta Oláh Izabella.

A simogatót végigjárva az apróságok betértek a Kézművesházba, ahol kreatív alkotásokat készíthettek. Vágtak, ragasztottak, rajzoltak.

„Az előbb megnéztük az állatokat, most meg még ragasztunk” - tette hozzá Pusoma Szebasztián.

A Nagyvölgyi Állatsimogatóba reggel kilenctől este hatig várják az érdeklődőket. A Kézművesházba és a póni lovagoltatásra azonban előzetes bejelentkezés szükséges. A helyszínen szalonnasütésre is van lehetőség az erre kialakított helyen. A fáról sem kell gondoskodnia a sütögetni vágyóknak, ezt is biztosítják az állatsimogató munkatársai.