Sulikézi Fesztivál – Népszerűsítették és gyakorolták a kézilabdát az alsó tagozatos diákok
Sport
2024. jún. 4.

Sulikézi Fesztivál – Népszerűsítették és gyakorolták a kézilabdát az alsó tagozatos diákok

Sulikézi Fesztivált tartottak a Marosi István Városi Sportcsarnokban. A térség három intézményéből érkeztek harmadik és negyedik osztályos tanulók az eseményre.

A Magyar Kézilabda Szövetség által kiirt pályázat keretében valósulhatott meg a Sulikézi Fesztivál Ózdon a Marosi István Városi Sportcsarnokban. A rendezvény lebonyolításáért a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kézilabda Szövetség felelt. Az eseményen a Lóci DSE három csapata képviseltette magát, a térség többi egyesülete mellett. A Bolyky Tamás Általános Iskolából, a bánrévei Szent Mihály Katolikus Általános Iskolából, valamint a putnoki Serényi László Általános Iskolából érkeztek tanulók.

„A legfontosabb cél az, hogy a gyerekekkel megismertessük és megszerettessük a kézilabdát, már a legkisebb korcsoportban is. Itt most ugye a 2013-as születésű vagy annál fiatalabb gyerekek versenyezhetnek. Amikor kiöregednek a korból, akkor utána jönnek a Lóci DSE-be, és folytatják itt nálunk a játékot, már rendes kézilabdával” - mondta Barta Zsolt, a Lóci DSE elnöke.

A gyerekek kiépített pályákon, különböző kézilabda alapmozgást fejlesztő gyakorlatsorokat próbáltak ki. A pályán egymást váltották a csapatok nyolc állomáson keresztül. A feladatok közül több kedvence is volt a diákoknak.

„Amikor fel kellett ugrani ott hátul, és úgy kellett bedobni a kapuba a labdát” - nyilatkozta Göndör Restás Linetta, a Szent Mihály Katolikus Általános Iskola tanulója.

Az ügyességi játékok után csapatokra bontva játszottak pár meccset a fiatalok.

„Ez eddig nagyon jó. Mindenki nagyon kedves, az ellenfelek, a csapattársak, meg az edzők is” - fogalmazott Monostori Levente, a Szent Mihály Katolikus Általános Iskola tanulója.

Hangos volt a sportcsarnok a buzdítástól, ugyanis voltak, akiket szüleik is elkísértek a sportos rendezvényre és a lelátókról figyelték az eseményeket.