Elballagtak a gyerekek az Ózdi Városi Óvodák Katona József Úti Óvodájából
Oktatás
2024. máj. 29.

Elballagtak a gyerekek az Ózdi Városi Óvodák Katona József Úti Óvodájából

Harminc gyermek ballagott el az Ózdi Városi Óvodák Katona József Úti Óvodájából. Énekekkel és versekkel búcsúztak az óvodás évektől.

Évzáró, ballagás, ballagási ajándékok. Több olyan dolog, amely nagyon fontos minden kisgyermek, szülő, óvónő számára. Az óvodás évek tele vannak emlékekkel, melyek életük végéig elkísérik őket. Ebben a nevelési évben az Ózdi Városi Óvodák Katona József Úti Óvodájából harminc kisgyermek lett iskoláskorú. Négy csoport ovisai kaptak vállukra ballagó tarisznyát.

„Minden évben hagyomány óvodánkban, hogy már délelőtt körbemennek ezek a kisgyerekek az óvó nénikkel és dajka nénikkel, és búcsút vesznek az egész épülettől. Elköszönnek minden kollégától, bemennek a konyhába, megnézik a karbantartó bácsit és a pedagógiai asszisztenseket. Elköszönnek a kicsiktől és születésnapi, illetve ballagó tortákat osztanak ilyenkor. Délután pedig a nagy ballagási ünnepségen szeretettel várjuk a szülőket, hozzátartozókat és egy ballagási rendezvény keretében, ballagó versekkel és nagyon szép ballagó dalokkal emlékezünk meg az elmúlt évekről” - mondta Juhász Tamásné, az Ózdi Városi Óvodák igazgatója.

A legkisebbek is elköszöntek társaiktól, majd a ballagó csoportok sorakoztak fel, énekekkel és versekkel búcsúztak az óvodás évektől.

„Jó volt sokat játszani és jó volt sokat énekelni, meg jó volt sokat mesélni” - emelte ki Almási Elizabet.

„Voltak barátaim és tudtam segíteni az óvónéniknek és nagyon sokat tanulhattam itt” - nyilatkozta Baji Szelina.

Az óvoda az a hely, ahol a gyermekek először találkoznak közösséggel, ahol az első barátságok köttetnek, és ahol megszerzik az első élményeket, átélnek sikereket. A harminc kisgyermek fegyelmezetten ült a feldíszített udvaron, alig várták, hogy átvehessék a szülők és a rokonok kezében lévő ajándékokat. Szeptembertől már az iskola küszöbét lépik át, hiszen a ballagással lezárult életük egyik jelentős szakasza.