Több ezer látogatót vonzott a VII. Hétvölgy Fesztivál
Szabadidő
2024. máj. 27.

Több ezer látogatót vonzott a VII. Hétvölgy Fesztivál

A gyerekeké volt a főszerep a VII. Hétvölgy Fesztivál utolsó napján, hiszen a Gyermeknapon a legkisebbeket is köszöntötték és elsősorban nekik kedveskedtek a szervezők.

A VII. Hétvölgy Fesztivál harmadik napját az Ózdi Gyöngyvirág Egyesület fellépése nyitotta meg, majd a Szabad Szombat Táncegyüttes tagjai ropták a színpad előtti füves területen.

„Először az utánpótlás táncegyüttes egy nyírségi tirpák táncot adott elő, ami nemrégen lett készen. Aztán egy kis szatmári táncoknak a bemutatója volt, majd a Rábaköz tájegységeinek táncait mutatjuk be. Mind a két csoport, a nagy Szabad Szombat és az utánpótlás is. Nem kevés próbával, nem kevés készülődéssel, de reméljük, hogy tetszeni fog” - nyilatkozta Balog Zoltán, a Szabad Szombat Táncegyüttes vezetője.

Az előadást követően a színpadon már a következő programra készülődtek. A szervezők legfontosabb feladata többek között az volt, hogy minél több generációt megszólítsanak a rendezvényen. Így most leginkább a fiatalabb korosztályhoz szóltak. Egy interaktív gyermekműsorba vonták be a kicsiket az óriás, élőbábok segítségével. A nyuszi, a szamár és a kakas nagy kedvence volt a gyerekeknek.

„Egy interaktív történet, egy kerettörténet lesz, ahol bevonjuk a gyerekeket ritmusgyakorlatokkal a néptánc rejtelmeibe, egy picit bevezetik őket néhány mozdulattal táncosaink. Egy picike kis kitaláló versenyfeladatot hoztunk nekik népzenei vonalon, de egyébként populáris saját dalainkkal fognak fellépni az előadók, és ennek a keretein belül fogjuk megmozgatni a közönséget” - emelte ki Pöll József, a BuliZoo társulatvezetője.

A Dance Square SE táncosai fergeteges produkciót mutattak be. A lányok színpompás fellépő ruháikban, a dinamikus zenével és persze a lendületes táncukkal megtöltötték a színpadot. A róka a sün, a medve és a nyúl is szereplője volt annak bábjátéknak, melyet a Boróka Bábszínház tagjai adtak elő.

Márton Marci DJ még csak nyolc éves. A fiatalember szüleivel érkezett a programsorozatra, mégpedig egyik fellépője volt a fesztiválnak. A színpadon már várta a keverő, egymásután válogatta és mixelte a jobbnál jobb dalokat.

„Nagyon jól éreztem magamat, köszönöm a meghívást és örülök, hogy itt lehettem” - mondta Márton Marci DJ.

Janiczak Dávid polgármester üdvözölte a rendezvényt és a szabadtéri nézőtéren összegyűlt vendégeket.

„Most már a harmadik estén töltjük meg a parkot mi ózdiak. Látom, hogy most is rengetegen vagyunk és várjátok a fő fellépőt. Kívánok mindenkinek jó szórakozást erre a napra és azoknak, akik esetleg mindennap kilátogattak, nekik pedig köszönöm, hogy mind a három napon együtt ünnepelhettük városunk hetvenötödik születésnapját. Isten éltessen Ózd, Isten éltesse az ózdiakat!” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

A színpadon az utolsó vendég a Follow The Flow zenekar volt, akik előadták népszerű dalaikat. A háromtagú magyar együttes 2018-ban a Nem tudja senki című daluk által robbant be a köztudatba. Többek között ezzel a dallal zárult a VII. Hétvölgy Fesztivál.