Sípszó, rajtkő, uszoda. Ózdon rendezték az Észak-Magyarországi Regionális Amatőr Bajnokság második fordulóját
Sport
2024. máj. 27.

Sípszó, rajtkő, uszoda. Ózdon rendezték az Észak-Magyarországi Regionális Amatőr Bajnokság második fordulóját

Kétszázan versenyeztek az ózdi uszodában. Megtartották az Észak-Magyarországi Regionális Amatőr Bajnokság második fordulóját. A házigazdák tizenhárom érmet zsebeltek be.

Kisebb csoportokban várakoztak az úszók a medence szélén. Ózdon rendezték az Észak-Magyarországi Regionális Amatőr Bajnokság második fordulóját. Az eseményen Janiczak Dávid polgármester köszöntötte a vendégeket.

„Én azt kívánom mindenkinek, aki rajthoz áll, hogy érje el azt az eredményt, amiért idejött. Bízom benne, hogy úgy fognak távozni, hogy elégedettek és sikereket bezsebelve, érmekkel, kupákkal térnek haza. Hajrá, hajrá, győzzön a legjobb!” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A rangos versenyen kétszáz úszó állt rajtkőre. Több korcsoportban és számos úszásnemben neveztek a diákok. Vegyes, gyors, mell és négyszer huszonöt méteres váltóban mérhették össze ügyességüket és gyorsaságukat.

„Mindig népszerű az amatőr úszás itt az észak-magyarországi régióban, tehát azért is vannak ilyen sokan. Nagyon szeretik a versenyzést is nyilván és a verseny végén pedig minimum vizsgára is sor kerül, tehát rengeteg gyermek fog tudni vizsgázni ötven méteres versenyszámokból” - nyilatkozta Schifter Tamás, az Ózdi Úszó Klub elnöke.

A bajnokság második fordulójára minden résztvevő lelkiismeretesen készült. Folyamatosan váltották egymást az úszók, mindenki igyekezett a legjobban teljesíteni.

„Igazából csak egy kicsit izgultam, mert tudtam, hogy sikerülni fog. A vízben én ilyenkor úgy szoktam lenni, hogy elfelejtek mindent, csak az úszásra fókuszáltam. Nagyon nem éreztem semmit. Az utolsó hosszban, ebben a gyors hosszban nagyon elfáradtam, de én úgy gondolom, hogy nagyon jól sikerült ez a verseny” - értékelt Petró Bendegúz, szirmabesenyői úszó.

Az Ózdi Úszó Klub huszonkét diákkal nevezett a bajnokságra, ebből tizenhárman állhattak dobogóra. Összesen öt arany-, hét ezüst- és egy bronzérmet zsebeltek be a házigazdák. A versenyt követően nyolcvan gyermek sikeres szakmai minimum vizsgát tett.