VII. Hétvölgy Fesztivál Ózdon
Szabadidő
2024. máj. 27.

VII. Hétvölgy Fesztivál Ózdon

Sztárfellépők egész sora fogadta a látogatókat az Ifjúsági Parkban hétvégén, a VII. Hétvölgy Fesztiválon. A szabadtéri nézőtér zsúfolásig megtelt rajongókkal.

A fesztivál hangulat megteremtéséhez nagyon fontos a körültekintő, pontos és időigényes szervezés. Ózd Város Önkormányzatának köszönhetően a VII. Hétvölgy Fesztivál megvalósításához mindent a lehető legjobban megszerveztek, csak az időjárás jelentett kisebb problémát a délelőtt folyamán.

„Nagyon örülök neki, hogy egy nagyon színvonalas fesztivált lehetett összehozni, azt nagyon sajnálom, hogy esős idő köszöntött ránk és emiatt sáros a terület. De nagyon nagy szerencsénk is van, hiszen az egész napos esőzést követően estére ez teljesen elmúlt és jelenleg a nap is süt. Bízom benne, hogy nagyon sokan kilátogatnak mind a helyi fellépők koncertjeire, mind pedig a nagy fellépők koncertjeire is” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A fesztivál első fellépője gondoskodott a remek hangulatról, hiszen Szabó Ádám énekes, népszerű slágerekből adott elő egy csokorra valót. A tehetséges zenész harmonikájával tette még izgalmasabbá koncertjét.

„Nagyon népszerű slágerekkel készültem, hoztam magyar és külföldi slágereket egyaránt. Retro dalokat, de újakat is. Úgy gondolom, hogy nagyon vegyes műsorra számíthat az ózdi közönség. A harmonikával filmzenékkel is készültem” - nyilatkozta Szabó Ádám, énekes, zenész, harmonikás.

A könnyedebb dallamokat felváltotta rock és a blues, hiszen az ózdi közönség egyik kedvenc zenekara lépett a színre. A Nagyanyám Blues-A keményebb zenéje hasított át a parkon. A koncert dalainak számát két új dallal is bővítették.

„Egy másfél órás koncerttel készültünk az ózdi közönségnek. Szerettünk volna régi és új dalokat elővenni, és ebből gyúrtunk össze egy jó kilencven perces előadást. Ennek a nagy részét már láthatta a nagyérdemű a II. Rock ‘N’ Blues Night rendezvényünkön, de szerintem itt is jól fogják magukat érezni” - tette hozzá Török Gergely, a Nagyanyám Blues-A énekese.

Este kilenc órakor ByeAlex és a Slepp zenei társulat hódította meg a színpadot és persze a fiatalabb korosztályt.

A szombat délután első kedvcsinálója Abebe Dániel, azaz Bebe volt, aki korábban a Back II Black zenekar tagja volt. 2014-ben szólókarrierbe kezdett.

Mielőtt az esti sztárfellépők elfoglalták helyüket a színpadon, Janiczak Dávid polgármester köszöntötte a 75 éve városi rangot viselő Ózdot és annak valamennyi polgárát. A koncerthez jó szórakozást kívánt, majd a Neoton Família Sztárjai forrósították fel kétszázhúsz felett a hangulatot.

Csepregi Éva és társai kirobbanó formában zenéltek a rajongóknak. Másfél órás koncertjükben sorra hangzottak el emblematikus dalai. Ki ne ismerné Sandokan történetét, vagy Pago Pago-t, ahol lángra gyúl az ember. Az énekesnő azt mondja, minden koncert előtt van egy kis izgalom, de erre minden alkalommal találnak megoldást.

„Még mielőtt elindultunk volna a turnéra, azért próbáltunk és átjátszottuk a dalokat. Maga az előadás is egyfajta rutint ad, mert mindig ugyanazzal a stábbal dolgozunk, ugyanazokkal az emberekkel és ugyanazzal a környezettel, tehát ott már nagyon nagy meglepetés nem érhet. De természetesen lelkileg kell készülni. Én például be szoktam énekelni, de most éppen egy fellépésről jöttünk, ott már beénekeltem és a beállás is egy felkészülés” - emelte ki Csepregi Éva, a Neoton Família énekesnője.

A popzene ikonikus alakja olyan tempót diktált a színpadon, hogy a fiatalabb korosztály is megirigyelhette volna. A rajongók százai énekelték együtt a dalokat az Ifjúsági Parkban. A VII. Hétvölgy Fesztivál itt még nem ért véget, hiszen a három napos szórakoztató programsorozat záró napjára is számos különleges és izgalmas koncertet ígértek a szervezők.