Zene, tánc és mulatság – hétvégén jön a VII. Hétvölgy Fesztivál
Szabadidő
2024. máj. 22.

Zene, tánc és mulatság – hétvégén jön a VII. Hétvölgy Fesztivál

Három napon át tartó programsorozattal várja az érdeklődőket a VII. Hétvölgy Fesztivál. A színpadra lép többek között Szabó Ádám, ByeAlex és a Slepp és a Follow the Flow is.

Az utolsó simításokon dolgoznak az Olvasó szakemberei a VII. Hétvölgy Fesztivál kapunyitása előtt. A programsorozat csütörtökön kezdődik. Ezen a napon a gyáralapító Rombauer Tivadarról emlékeznek meg, majd megtartják a XV. Ózdi Ipari Örökségvédelmi Konferenciát. Pénteken délután ünnepi képviselő-testületi ülés lesz.

„Ünnepi testületi ülés keretében hivatalosan is megünnepeljük a város napját minden esztendőben. Különösen most fontos ez, hiszen ebben az esztendőben hetvenöt éves a városunk. Ilyenkor alkalom nyílik arra is, hogy olyan jelentős személyiségeket, akik a városért tettek és dolgoztak, elismerésben részesítsük. Így fog ez történni ebben az esztendőben is. Egy Pro Urbe Ózd díjasunk lesz, aki pénteken ki is derül, hogy kicsoda” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A több napos rendezvényen széles programkínálat fogadja a kilátogatókat. Az országosan jól ismert előadóművészek mellett, a szűkebb régió együttesei is megmutatják magukat. Pénteken délután kezdődnek a színpadi produkciók. Elsőként fél hétkor Szabó Ádám zenész, énekes, harmonikás lép majd fel, akit a közönség több tehetségkutatóból és show műsorból ismerhet. Utána egy helyi zenekar, a Nagyanyám Blues-A örvendezteti meg a hazai közönséget. Az estét ByeAlex és a Slepp zárja, akik a legtöbb fesztivál nagyszínpadát megjárták már.

„A három napos Hétvölgy Fesztivál könnyűzenei részén helyi és vendégfellépők fogják váltani egymást az Ifjúsági Park színpadán. Pénteken, szombaton és vasárnap is lesz egy nevesebb sztárfellépő zenekaros előadás, akik előtt helyi és más, országos szóló előadók fognak fellépni. Kísérő programok a gyereknapot fogják övezni. Itt jelen lesz a városi könyvtár, a Vöröskereszt, az ÓVI, akik kézműves termékeket és foglalkozásokat fognak hozni. Lehet majd lovagolni, illetve a rendőrség által hozott mini Kresz-parkot is kipróbálni” - tette hozzá Fábián-Dobos Eszter, az ÓMÉK művelődési ágazatvezetője.

Lesz még többek között népi játszótér és vidámpark is. Szombaton este hattól Bebe, héttől a Sunrise, nyolctól pedig a Neoton Família sztárjai veszik birtokba a színpadot. Vasárnap kora délután kezdődnek a gyereknaphoz kapcsolódó programok. Először az Ózdi Gyöngyvirág Néptánc Egyesület, majd a Dance Square SE és a Szabad Szombat Táncegyüttes koreográfiái elevenednek meg. Utánuk a Boróka Bábszínház és a BuliZoo interaktív gyermekműsor várja a kicsiket. Este ismét a fellépőktől lesz hangos a város. A fesztivált Márton Marci DJ, majd a Follow the Flow együttes zárja. Utóbbi elnyerte a Petőfi Zenei Díj év felfedezettje, és az MTV Europe Music Awards legjobb magyar előadó díját is.