Gyereknapi délután a Katona József Úti Óvodában
Oktatás
2024. máj. 15.

Gyereknapi délután a Katona József Úti Óvodában

Gyereknapi játszódélutánt rendeztek a Katona József Úti Óvoda udvarán. Játékos feladatok és ízletes falatok is várták a gyerekeket és a szülőket.

Kirakóztak a gyerekek a napsütéses időben a Katona József Úti Óvoda udvarán. Ez volt az egyik állomása annak a játékos feladatsornak, ami az óvodásokra várt a gyereknapi játszódélutánon. Már hagyomány az intézményben, hogy a szülőkkel együtt ünnepelnek a kicsik. Minden alkalommal egy-egy központi tematika köré építik fel a programokat, így idén sem volt ez másképp.

„Ebben az évben a mesehétre fűztük fel, ugyanis a Kincses Kultúra pályázatot megnyertük, ami azt jelenti, hogy különböző kulturális programokat szervezünk a gyerekeknek. Ebbe vontuk most bele a családi napot is, tehát a mesére, a mesehétre van felfűzve tematikailag ez a rendezvényünk most. Különböző állomások vannak, tíz helyen, tíz óvó nénihez mehetnek a gyerekek, különböző játékos, mesével kapcsolatos feladatokat készíteni és megoldani, játszani” - emelte ki Szádeczki Mónika, az ÓVÓ Katona József Úti Óvoda intézményvezető-helyettese.

A gyerekek a sikeresen elvégzett feladatokért pecsétet kaptak egy gyűjtőfüzetbe. Akinek összegyűlt tíz pecsét, egy apró ajándékkal térhetett haza. A kicsik boldogan teljesítették az akadályokat. Az ovisok mellett a szülők is élvezték az együtt töltött időt.

„Fantasztikusan érezzük magunkat ezen a napon. Itt ugyebár minden a gyerkőcökről szól, különböző programok vannak, amiket szülők is és óvónők is szerveztek. Tehát ebbe mindenki részt vett. Szülőként egy versenyautóval járultunk hozzá a mai naphoz. Egy nagyon kedves barátom bocsátotta rendelkezésre, hogy a gyerekek megnézhessék. Fotózkodnak vele, kérdéseket tesznek fel és én megpróbálok minden kérdésre választ adni nekik” - mondta Halász István.

Aki megéhezett vagy megszomjazott a nagy játékban, az csillapíthatta éhségét és szomjúságát a kitelepült büfében. Több ízesítésű palacsinta, pizza és popcorn is szerepelt az étlapon. A gyerekek szemmel láthatóan élvezték a családi délutánt, ahol a szülők is kellemesen elbeszélgethettek egymással.