Több mint hetven ablakot cserélnek ki az Ózdinvest Kft. épületén – Főként a bérleményeket érinti a fejlesztés
Fejlesztés
2024. máj. 10.

Több mint hetven ablakot cserélnek ki az Ózdinvest Kft. épületén – Főként a bérleményeket érinti a fejlesztés

Hetvenöt ablakot cserélnek ki az Ózdinvest Kft. épületén. A felújításra a kormány által biztosított ötszázmillió forintos egyedi támogatásból nyílik lehetőség.

Egy újabb felújítás miatt találkoztak a szakemberek az Október 23-a téren. Ezúttal az Ózdinvest Kft. épületének energetikai korszerűsítése került középpontba. Az itt található mintegy kétszázhúsz darab ablak jelentős részét korábban már önerőből kicserélték, most lehetőség nyílt a folytatásra.

„Most a korábban a kormánytól elnyert 500 millió forintos egyedi támogatásnak a fennmaradt terhére újabb hetvenöt darab ablakot cserélnek ki. Nagyon sok bérlemény is van az épületben, akiket a megemelkedett rezsiköltségek elég mélyen érintenek, ezért is fontos, hogy minél energiahatékonyabb legyen az épület. Az ablakcserék főleg a bérleményeket érintik. Még további hetven ablak cseréje várat magára, ami a jövő zenéje” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A kivitelező cég képviselői korábban már felmérték a terepet, de a munkálatok megkezdése előtt újra bejárták a helyszínt, majd átadták a munkaterületet a kivitelezőnek. Kuna István elmondta, több légkondit is felszereltek már, hogy megoldják az épület fűtését, de a költségek csökkentése szempontjából mégis csak az új műanyag ablakok beépítése nyújthat hosszú távú megoldást.

„A kohászatnak volt az egészségügyi központja, ez akkor a 70-es években egy modern épület volt, jelenleg alumínium ablakok vannak hőszigetelt üveggel. Ez már 40-50 év alatt tönkre ment és most már szinte átfújt rajta a szél, ugye a mostani gázárak mellett ez már nem volt jó” - emelte ki Kuna István, az Ózdinvest Kft. műszaki vezetője.

A projekt keretében összesen hetvenöt darab kültéri nyílászárót cserélnek ki bejavítással, festéssel. A kivitelezés során figyelembe veszik, hogy az érintett irodák folyamatos használatban vannak, így a munkálatok várhatóan egy-két hónapot vesznek igénybe.