A madarak és fák világnapja – Az Újváros Téri Tagóvoda növendékei kirándultak a Hangonyi-tónál
Oktatás
2024. máj. 10.

A madarak és fák világnapja – Az Újváros Téri Tagóvoda növendékei kirándultak a Hangonyi-tónál

Kirándulni indultak a madarak és fák világnapján az Ózdi Városi Óvodák Újváros Téri Tagóvodájának növendékei. Ma délelőtt a Hangonyi-tóhoz látogattak el.

Lelkesen szálltak fel a buszra az Ózdi Városi Óvodák Újváros Téri Tagóvodájának növendékei. Kirándulni indultak a madarak és fák világnapja alkalmából a Hangonyi-tóhoz. A meleg, napos időjárás is kedvezett a szabadidős tevékenységnek. A rövid utazást követően, kettes sorba rendeződve egymás kezét fogva indultak el a csoportok a forráshoz. A szabadtéri tisztást a gyerekek azonnal birtokba vették.

„A mai napon van a madarak és fák világnapja. Mi minden évben hagyományaikhoz hűen megtartjuk ezt az ünnepnapot. A gyerekekkel közösen mindig kirándulásokat szervezünk, ezen a napon is, ide a Hangonyi-tóhoz jöttünk el, hogy itt a természetes környezetbe megfigyeljük a madaraknak az élővilágát, és meghallgassuk a szép csicsergésüket” - mondta Taliánné Vanka Mónika, az Ózdi Városi Óvodák Újváros Téri Tagóvodájának óvodapedagógusa.

Az apróságok testközelből is megcsodálhatták a madarakat és az erdőt, teljesen más így, mint az óvoda falain belül beszélgetni róla. Plédekkel érkeztek, amelyeken mindenki elfogyasztotta a rágcsálnivalót. A gyerekek vidáman szaladgálva fedezték fel a helyszínt. Voltak aki virágot szedtek, vagy a forrást vették szemügyre közelebbről.

„Eljöttünk megnézni a madarakat, és a különböző fákat. Nagyon sok szép madár van az erdőben” - nyilatkozta Farkas Dóra.

Frizbit és labdát is vittek magukkal a kicsik.

„Labdázni is fogunk” - emelte ki Schuller Dóra.

Az óvodákban már hagyomány, hogy a világnapokat a gyerekek számára érdekes és változatos programokkal kötik össze. A kirándulást közös sétával zárták, miközben jobban szemügyre vették az erdő lakóit.