Önkéntesség és összefogás. Folytatódik a Meggyes-Cipó közötti terület megtisztítása
Város
2024. ápr. 19.

Önkéntesség és összefogás. Folytatódik a Meggyes-Cipó közötti terület megtisztítása

Önkéntesek összefogásával tisztult meg a Meggyes-Cipó közötti terület. A Vasvár Úti Általános Iskola diákjai és az ÓVI munkatársai is csatlakoztak a kezdeményezéshez.

Ma délelőtt folytatódott a Meggyes-Cipó közötti útszakasz megtisztítása, mely egykor a Kohász Kéktúra útvonala volt. A kezdeményezés Laczka Rita nevéhez kapcsolódik.

„Össze kell fognunk. Tehát nem várhatjuk a fotelból, hogy majd valaki idejön, és akkor ezt majd megoldja helyettem. Ki kell lépni mindenkinek a komfortzónájából azt gondolom ahhoz, hogy a környezetünkben olyan dolgokat oldjunk meg, olyan problémákat, amire esetleg nincs apparát. Bár ahogy most itt majd körülnéz a kamera, látja, hogy mivé nőtte ki magát ez az esemény” - mondta Laczka Rita, főszervező.

A terület képviselője, Zsuponyó Anett is részt vett a programon. A bozótirtáshoz, szemétszedéshez az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai biztosították a szemeteszsákot, kesztyűket és egyéb szükséges eszközöket.

„Mindig nagy örömmel fogadom a lakossági kezdeményezéseket, amik építő jelleggel érkeznek felém. Mai napon sincs ez másként. Múlt hét pénteken keresett meg Laczka Rita, a Radnóti út végébe az akácos túraútvonal megtisztítása kapcsán. El is kezdtük ezt a folyamatot, viszont nem jutottunk a végére. Így a mai napon a közelgő Föld napja alkalmából ismételten itt vagyunk. A Vasvár Úti Általános Iskola egy felső tagozatos osztálya és az ÓVI is csatlakozott ehhez a felhíváshoz. Köszönöm szépen nekik” - nyilatkozta Zsuponyó Anett, alpolgármester, területi képviselő.

A Vasvár Úti Általános Iskola 7.a osztályos diákjai két pedagógussal érkeztek a helyszínre. A tanulók egy része metszőollóval vágta az útra belógó kisebb hajtásokat, míg mások a ledobott szemetet gyűjtötték össze. Az ÓVI munkatársai gallyvágóval és elektromos fűkaszával tisztították az akácost. A tervek között szerepel egy új túraútvonal kiépítése.