Színpad, gyerekkacaj, vastaps. Nagy sikert aratott a Csipkerózsika című mesejáték
Kultúra
2024. ápr. 18.

Színpad, gyerekkacaj, vastaps. Nagy sikert aratott a Csipkerózsika című mesejáték

Több száz ovis és kisiskolás vett részt a Görbe Tükör Színház Csipkerózsika című mese előadásán. A darabnak az ÓMÉK-Olvasó Színházterme adott otthont.

Izgatottan léptek be az ovisok az ÓMÉK-Olvasó Színháztermébe. A Görbe Tükör társulat gyerekelőadására érkeztek. Ma a Csipkerózsikát nézhették meg. Tóbiás egy vándor mesemondó, bűvész, akinek elromlott a varázsládája és csak meseszereplőket tud előhúzni belőle. A gyerekek találkozhattak a ládából kilépő királyi párral, a tündérekkel, a gonosz Demónával, a hercegnővel és az őt megmenteni akaró királyfival. Az interaktív részeknél a kicsik hangosan bekiabáltak és próbáltak segíteni a szereplőknek. A történet végén a jó elnyerte jutalmát, Csipkerózsika és a királyfi boldogan éltek, míg meg nem haltak. A színészek kétszer is előadták a darabot. A társulat vezetője jó érzéssel beszél az ózdi közönségről.

„Szeretettel fogadták. Így az első közönségünknél az is nagyon megható volt, hogy rengetegen voltak ebben a gyönyörű, nagy befogadóképességű nézőtéren és mégis figyelmesen hallgatták az előadást. Mindig ott izgultak hangosan, ahol pont nekünk is jó volt. És ez nem mindig találkozik, mert vannak hangosabb gyerekcsoportok és van olyan közönség, akivel jobban meg kell birkóznunk, de ők nagyon kis aranyosan, figyelmesen és csöndesen nézték végig” - mondta Kovács Róbert, a Görbe Tükör Színház rendezője.

A kisiskolások és az ovisok is élvezték a klasszikus mesedarabot.

„Nekem az volt a kedvenc részem és a legviccesebb, amikor átverte a gonosz varázsló Csipkerózsikát” - nyilatkozta Zsíros Dávid Kristóf.

A Csipkerózsika történetét hosszabban az Ózdi Városi Televízió Kaleidoszkóp című kulturális magazinjában láthatják.