Roadpol Speedmarathon – Ózdon és térségében sebességmérő hetet tartanak az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai
Rendőrség
2024. ápr. 18.

Roadpol Speedmarathon – Ózdon és térségében sebességmérő hetet tartanak az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai

Fokozott ellenőrzést tartanak a héten az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai. A Roadpol Speedmarathon április 21-ig, vagyis vasárnapig tart.

Roadpol Speedmarathon elnevezésű fokozott ellenőrzési hetet tart a rendőrség az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának éves ellenőrzési terve alapján. Az autósokat traffipax segítségével szűrik ki a közúti közlekedésből sebességtúllépés esetén. Az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai Ózdon és vonzáskörzetében több helyen is figyelik a gépjárművezetőket.

„A hat napon keresztül végrehajtott ellenőrzés során két nap lakott területen kívüli útszakaszokon mérünk. A mi területünkön a 25-ös főközlekedési útvonal és a 26-os főközlekedési útvonal található. Egészen Ózd és Dubicsány, illetve Ózd és a borsodnádasdi szerpentin közötti szakasza. Ezeken a szakaszokon mérünk két napon keresztül, majd bejövünk lakott területen belülre. Az Ózdi Rendőrkapitányság illetékességi területéhez két járás tartozik: az ózdi, illetve a putnoki. Ezeknek a járásoknak a területén található legnagyobb településeken, a legnagyobb átmenő forgalmat bonyolító településein fogunk mérni négy napon keresztül” - mondta Rajhóczki Péter, az Ózdi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője.

Szerdán Arlóban az Ady Endre úton ellenőrizték a sofőröket, több gépjárművezetőt kiintettek a forgalomból gyorshajtás miatt. Pár hete a lakosság véleményét is kikérték, hol legyenek sebességellenőrzési pontok. A javaslatok közül településenként négy helyszínt választottak ki. Körzetünkben a Március 15. út, a Bolyki főút, Arló és Putnok belterülete került szóba. A helyiek jó ötletnek tartják a hat napos mérési akciót.

„Én jónak tartom egyébként, szerintem okos dolog, mert azért elég sok baleset van a gyorshajtásból” - nyilatkozta Simon Anita.

Többen is elmondták, hogy szerintük az autósok nagy része nem tartja be a követési távolságot, annak ellenére sem, hogy belterületen az előttük haladó a megengedett legnagyobb sebességgel közlekedik.

„Véleményem jó, muszáj, mert elég sok a vadorzó. Most Miskolcról jöttem, tapasztaltam saját magamtól. Belenéztem a visszapillantóba, mondom ki ez a vadorzó, mit akar. Erre szükség van pláne itt Ózdon” - hangsúlyozta Hadházy József.

„Örülök neki, mert sok a barom, itt száguldoznak, engem is majdnem mindig letúrnak az útról. Én már nyugdíjas ember vagyok, nem megyek gyorsan” - fogalmazott Taba István.

Holnap sem árt betartani a sebességhatárokat, ugyanis péntektől szombat hajnalig, azaz 24 órán keresztül folyamatosan mérnek. A héten az ittas vezetőket is ellenőrizték az egyenruhások. Finn módszerrel vizsgálták a sofőröket a Piac úton, de ezúttal senki sem akadt fenn a szűrőn.