Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár is részt vett a bejáráson
Fejlesztés
2024. ápr. 17.

Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár is részt vett a bejáráson

Soltész Miklós államtitkár is megtekintette a Néri Szent Fülöp Katolikus Óvodát, mely beruházás az Országos Óvodaépítési Program keretében valósul meg.

A Kazinczy út melletti, Néri Szent Fülöp Katolikus Óvoda építése 2022. január végén kezdődött el. Márciusban pedig már elhelyezték a létesítmény alapkövét, Mischinger Ferenc, római katolikus plébános részvételével. A földmunkák során több probléma is adódott, amelyek megoldása meglehetősen sok időt igényelt, de mára már a belső terek és az udvar rendezése zajlik. Az intézményben tartottak bejárást, ahol Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár is jelen volt. A beruházás folyamatát ellenőrizték, mely az Országos Óvodaépítési Program keretében valósul meg. Soltész Miklós elmondta, hogy az Egri Főegyházmegye nagy segítséget nyújtott a projekt megvalósításához.

„Számomra külön öröm, hogy amikor érsek atya döntött arról, amikor a támogatást megkapták, hogy hová kerüljenek óvodák, hol építsenek újat és hol újítsanak fel, akkor az is szem előtt volt, hogy azokban a térségekben, ahol adott esetben anyagilag a megélhetés nehezebb, ahol adott esetben sokkal több mindennel küzdenek főleg anyagi szempontból, mint mondjuk az ország más részében, ott is segítsünk és ott is újakat építsünk” - nyilatkozta Soltész Miklós, egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár.

Dr. Csuzda Gábor önkormányzati képviselő azt mondta, hogy hatalmas eredmény az óvodaépítés, hiszen több évtizede először épül ilyen típusú új intézmény a városban.

„Rendkívül fontosnak tartom az egyházak és a város együttműködését. Ennek egyik jó példája az oktatás, hiszen hogyha végig gondoljuk, akkor láthatjuk, hogy a római katolikus egyház óvodát, általános iskolát és középiskolát is működtet városunkban. Ezáltal gazdagítva az itt élőket, éppen ezért kiemelt célom lesz a jövőben az egyháznak az oktatásban való szerepvállalását támogatni és azáltal megvalósítani azt az elképzelést, hogy aki óvodát épít, az a jövőt építi” - hangsúlyozta dr. Csuzda Gábor, önkormányzati képviselő.

A kivitelező cég a feladatokkal ütemterv szerint halad, a leendő ovisok és az óvodapedagógusok már nagyon várják az átadást.

„Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy államtitkár úr itt járt és meglátogatta az épülő óvodánkat. Száz-száztíz gyerek várja a szeptemberi kezdést. Reméljük, hogy idén szeptembertől valóban itt kezdhetjük a gyerekekkel. Sokat járunk megnézni az építkezést, figyelemmel kísérjük mind a gyerekek, mind pedig a felnőttek és nagyon nagy örömmel várjuk az átadást” - mondta Vassné Gérecz Gabriella, a II. János Pál Néri Szent Fülöp Katolikus Óvoda tagóvoda-vezetője.

A munkálatok jelenleg is folyamatban vannak, a tervek szerint szeptembertől a nevelési évet már ebben az új óvodában kezdik el a gyerekek.