Vetélkedők, idegen nyelv, kirándulás. Wunderbar német nyelvi fesztivál a JAG-ban
Oktatás
2024. ápr. 16.

Vetélkedők, idegen nyelv, kirándulás. Wunderbar német nyelvi fesztivál a JAG-ban

Harmadik alkalommal rendezték meg a Wunderbar német nyelvi fesztivált az Ózdi József Attila Gimnázium és Kollégiumban. Kirándulás és vetélkedő is színesítette a programot.

Középpontban a német nyelv. Ismét tematikus hetet szerveztek az Ózdi József Attila Gimnázium és Kollégium pedagógusai. Harmadik alkalommal csatlakoztak a Wunderbar programhoz.

„Alapvetően a Wunderbar fesztiválnak az a célja, hogy a német nyelvet és német kultúrát népszerűsítse. Ezt támogatja a Goethe Intézet, az Osztrák Intézet és még jó pár egyetem. Rengeteg központi és helyi programmal, mindenki önállóan jelentkezhet. Mi harmadik éve veszünk részt ezen a fesztiválon” - mondta Heiling Jolán, szervező, az Ózdi József Attila Gimnázium és Kollégium pedagógusa.

A diákoknak lehetősége nyílt arra, hogy a Goethe Intézet német anyanyelvű munkatársával beszélgessenek, online kötetlen formában. A programot színesítette egy kirándulás, ahol a tanulók meglátogatták Rátkán a német nemzetiségi tájházat, és bepillantást nyerhettek egy kéttannyelvű iskola mindennapjaiba.

„A keddi napon részt vettünk Rátkán egy kiránduláson, ott megismerkedtünk egy általános iskolának a német kultúrájával. Szerdán volt általános iskolák részvételével egy verseny, ott is segédkeztem. A csütörtöki napon egy filmnézésen vettem részt, és mai nap zajlik a záróprogramja a hétnek, ami egy németes vetélkedő középiskolák számára” - nyilatkozta Endrész György, az Ózdi József Attila Gimnázium és Kollégium tanulója.

Az általános iskolák tanulóinak rendezett akadályversenyt a Bolyky Tamás Általános Iskola csapata, míg a középiskolai hazai vetélkedőt a 11.C osztály nyerte. A szervezők jövőre is várják a német nyelv iránt érdeklődőket, hiszen a program tovább folytatódik.